1939

Мотористи излизат на протест пред парламента заради промените в закона

Моторизирана среща на жълтите павета в София пред Народното събрание организират различни асоциации и организации на мотористи. Причината е предложението за промени в Закона за движение по пътищата и това, че за пореден път техни искания не са включени, а за част от тях предстоят рестрикции, предаде БГНЕС.

Организаторите на протеста заявяват, че тези, които имат категория А1 и А2 няма да могат да управляват мотора си на магистрала и скоростен път, ако този проект бъде приет.

Освен това - същите ще могат да се движат по извънградските пътища със скорост, по- ниска от тази на автобусите и тировете - за големите возила ограничението е предвидено да е 80 км/ч, а за категории А1 и А2 - 70 км/ч. Всички знаем, че това са предпоставки за сериозни проблеми.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Джелсомино  в страната на лъжците

Джелсомино в страната на лъжците

17.05.2022 | 11:07

Към супердемократимното интервю, озаглавено „Проф. Антоний Тодоров: В Русия има много повече неонацисти, отколкото в Украйна”, не позволяват коментари, затова го пускам тук. Лъжа № 1: „Само че в Украйна, бих казал, те (неонацистите) не определят политиката в държавата.” Вярно е точно обратното! Лъжа № 2: „всичките зверства в Украйна, ... това е дело на най-различни частни формирования като „Вагнер”, чеченците...” Пропускат се зверствата на украинските отряди на „азов”. Лъжа № 3: „Това обаче е война, в която за първи път всички престъпления ще могат да бъдат документирани и в крайна сметка преследвани.” От всяка страна на конфликта сега се документират (ако успеят) и преследват престъпленията само на противниковата страна. Никоя от двете страни не иска да се придържа към истината и справедливостта, но твърди че го прави, стараейки се да привлече като съюзници целия останал свят. А какво ще стане в бъдеще, никой не знае, само се гадае. Лъжа № 4: „...трябва да има политика на внушаване на етика на държавния служител, който е верен на своята държава...” Хайде де, само държавните служители ли трябва да са верни на своята държава?! Ами политиците, ами журналистите, ами политолозите, ами професорите....?! Странно, но в държавата, която ни натрапва колониалноподчинен статут, всички са принудени да полагат клетва за вярност при получаване на своя документ за гражданство в нея! Защо не ни посъветват и у нас да се прави същото???!!! Лъжа № 5: „Живеем в една световна икономика и не може всичко да е българско.” Пропуска се отвратителния факт, че докато дрънкат горното, с успех ни доказаха, че може всичко у нас да не е българско!!! Лъжа № 6: „...през 2009-а бе първата голяма газова криза в Европа. Тогава пак при руско-украински спор „Газпром” спря кранчетата. Как намалихме този риск?” То пък само за този риск трябвало било да се грижим! А как намалихме рисковете за здравето на българите - като ги храним с долнопробна палмова мазнина, глюкозен сироп, царевично нишесте и гмо и ги лекуваме с нурофен и ибупрофен?! А как намалихме риска от демографска катастрофа - като оставихме да се вихри престъпността и унищожихме икономиката и селското стопанство, като така принудихме активните гараждани да напуснат страната или да се откажат да стават родители??!!

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?