49

Мощни магнитни бури ни удрят през септември, вижте на кои дати

През септември Земята ще бъде атакувана от няколко магнитни бури с различна сила.

За чувствителните на такива явления хора е трудно да преживеят тези периоди, но има съвети, които ще помогнат да се избегне негативното въздействие на слънчевите изригвания.

Метеоролозите отбелязават, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок).

Особено в този период трябва да сте внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати.

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.

По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече, пише zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?