2374

Мощната буря обезобрази Бургас, момче и три жена са пострадали СНИМКИ

Мощният ураган успял да счупи кухненския прозорец на апартамент на бургазлия и изтръгнал вътрешната врата на помещението, след което нанесъл щети и в хола. Силните порови на вятъра на места достигнали 100 км/ч.

Бурята отнесла и фасадата на "Мол Бургас Плаза", съобщи bTV.

Паднали ламарини са блокирали входовете на паркинга. Колите, паркирали в мола са били блокирани. Те са излезли с помощта на служители от мола, които са разчистили пътя. 

 

Вратите на мола също са били съборени от силния вятър.

16-годишно момче е пострадало на спортна площадка в к-с „Изгрев“ в Бургас от батут. Има счупена ключица, без други сериозни наранявания. Жена от същия район е с порезни рани от счупени стъкла. Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска асторация в следствие на инцидент в басейн в града, съобщават от община Бургас. 

Готовността на областния управител в Бургас Мария Нейкова остава за свикване на областен Кризисен щаб при промяна на обстановката и влошаване на обстоятелствата. 

Нейкова е в постоянна връзка с кметовете на най-засегнатите общини от бурята, връхлетяла днес. В постоянна координация е и с регионалните дирекции на ПБЗН, МВР, ОПУ и др. 

Най-тежко остава положението в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд, електричеството е прекъснато. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика Кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?