71

Мощна буря удари София, град като орех прекърши дървета ВИДЕО СНИМКИ

За днес НИМХ издаде предупредителен оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки в Източна и в Централна България

 

Общо 43 сигнала са получени в София след бурята и силния вятър през нощта, 19 са отработени, каза директорът на "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров. От Столичната община обявиха още, че най-много сигнали за щети са подадени от районите "Кремиковци", селата Войняговци, Ботунец, Челопечене, район "Подуяне" и централната градска част, пише dnes.dir.bg.

Осем екипа на дирекцията продължават работа премахват счупени клони и дървета от пътните платна, каза още Красимир Димитров.

Бурята изкорени голяма липа в жк. Славия до лек автомобил.

На места в града градушката е натрупала ледена покривка, показва видео в социалните мрежи.

Към настоящия момент полетите на летище София се изпълняват по разписание, съобщиха от пресцентъра на столичното летище във връзка с лошото време и дъжда. Пътниците могат да намерят актуална информация за всички кацащи и излитащи самолети от интернет страницата на летището.

За днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупредителен оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и за градушки в Източна и в Централна България. Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове, главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна - валежите ще спрат през нощта срещу събота.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?