1553

Морфов: Очаквам уволнението, ГЕРБ и ДПС няма да ми простят

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов заяви в специално интервю за БНР, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне. Информация за предстоящите промени се появи днес, но до момента от министерството на културата и от ръководството на Народния театър не потвърждават за новата реформа. 

"Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра. Закриването на бройката "главен режисьор" означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра".

Според появилата се информация освен Александър Морфов, от Народния театър ще си тръгне и пиарката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита.

Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда". 

В предаването "Нещо повече" Морфов допълни, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето отдавна.

"Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра.

Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях. Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват. Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е забравило. Въпросът е да се забрави, да не се говори за това кой кой е. Няма морал, няма достойнство. Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението", каза режисьорът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Комедиант от улицата.

Комедиант от улицата.

01.03.2023 | 00:29

Пиян на работа ходи и то в Народния театър. На какво е заприличал този театър? Артистите си вдигнаха заплатите с 5 пъти.

Отговори
1 0
а де?

а де?

28.02.2023 | 10:26

като изтрезнее човек абе друг е ?!

Отговори
1 2
БАХАЛЬОЛЬОВЦИ

БАХАЛЬОЛЬОВЦИ

28.02.2023 | 10:23

КАТО СИ ВЕЛИК ЩЕ СИ НАПРАВИШ ТЕАТЪР И ЩЕ ЖЪНЕШ УСПЕХИ.... АЙДЕ СТИГА СИ РЕВАЛ...НЕ СИ СПИЛБЪЛГ НИТО КАРЛО ПОНТИ... НА ПИЯНА И ДРОГИРАНА ГЛАВА БАБАИТИ С ЧИФТЕ ПИЩОВИ КОЛКО ЩЕШ....АБЕ И ТАЯ РЕНИ ВРАНГОВА И ТЯ ГОЛЯМА АЛКОХОЛИЧКА...ЗА ЩЕРКАТА НА ТОДОРО КОЛЕВ КЪВ СМЕХ Е ТАЯ АЛБЕНА ЛИ БЕШЕ ДА БЛАГОДАРИ НА БАЩА СИ ЧЕ Я ИМАТ ЗА БРОЙКА...НИТО Е КРАСИВА НИТО Е УВНА НИТО Е ТАЛАНТЛИВА....ПРОСТО Я ПОДМЯТАТ ЗАРАДИ ИМЕТО...И ТЯ ЩЕ ДАВА ТОН НА ОБЩЕСТВОТО...СМЕШЕН Е ВАШИЯ ПЛАЧ!!!! А СБЕРЕТЕ СЕ ПИЯНДУРИ ТАЛАНТЛИВИ И СИ НАПРАВЕТЕ ТЕАТЪР!!!

Отговори
3 3
Истината

Истината

28.02.2023 | 07:59

Сашо, напълно споделям казаното за ГЕРП и ДпС! Но не мисля, че начинът да се бориш с тази политическа проказа е да драскаш по вратите! Има много други начини! Кандидатирай се в листите на политическа партия, имаш качества, хъс, очарование! И от тази трибуна споделяй верните си принципи и идеи!

Отговори
13 2
ПиПи и БКП

ПиПи и БКП

28.02.2023 | 00:42

Няма да те спасят

Отговори
9 6
Соня

Соня

28.02.2023 | 00:36

Не ти е ГЕРБ виновен.

Отговори
10 10
Добре де, коскоджамити творец,

Добре де, коскоджамити творец,

27.02.2023 | 23:34

а ходиш да дращиш по вратите като ученик в пети клас.

Отговори
13 10
морфоф

морфоф

28.02.2023 | 00:19

Защото е пиянде и простак!

Отговори
9 11
БАХАЛЬОЛЬОВЦИ

БАХАЛЬОЛЬОВЦИ

28.02.2023 | 10:25

И другарите му са същите страхливи пияни и заляни...

Отговори
2 2

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?