1553

Морфов: Изхвърлихме един гербаджийски боклук

Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който го изхвърлихме от представлението...” Това са думи на режисьора Александър Морфов по адрес на актьора Евгени Будинов.

"С Евгени бяхме колеги в 44-ото народно събрание като част от парламентарната група на ГЕРБ. Думите на Александър Морфов са произнесени по повод отстраняването на Евгени от представлението „Хъшове” в Народния театър", написа във "Фейсбук" Тома Биков от ГЕРБ.

  Евгени Будинов

Биков отчита, че самият Морфов признава актьорските качества на Евгени. "С две думи, причината Будинов да бъде отстранен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го заявява публично. Очевидно Морфов говори пред участващите в спектакъла, като целта е да бъде унижен Евгени Будинов", написа Биков.

Биков отчита, че Морфов е талантлив режисьор и има правото на своите политически убеждения. "Подобно право обаче има всеки, който работи не само в Народния театър, а където и да било. Защото България все още е свободна държава и политическите възгледи не са определящи за кариерното развитие на когото и да било.

В Народния театър работят едни от най-добрите български актьори и всеки от тях вероятно има своята позиция по политическите теми. Всеки от тях има правото да изразява тази позиция публично и ако погледнем предизборните кампании от последните години ще видим, че актьори и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли различни политически сили. Това нито ги е направило по-малко талантливи, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното.

Надявам се, че след края на злополучното министерстване на Велислав Минеков, което отрови атмосферата в целия културен сектор, партизанлъкът и политкомисарството в българската култура ще приключат и българските културни дейци отново ще могат да работят спокойно и отвъд политическите си пристрастия. Защото в изкуството би трябвало да има място за всеки талантлив човек, независимо от политическите му пристрастия", пише още депутатът от ГЕРБ.

Миналата година Морфов участва в друг скандал. Той атакува вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър Велислава Кръстева. Той осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
34 коментара
Аууу

Аууу

14.02.2023 | 00:53

Не само да го изгони, Ами и да го зас.треля, друго спасение от герберасти, няма

Отговори
1 0
Сергей

Сергей

13.02.2023 | 09:00

Ами предателите от дб ,ами Киро лайното?

Отговори
1 2
Хана Монтана

Хана Монтана

09.02.2023 | 20:09

Ама другарю Морфов, ти рапортуваш публично на другарката Корни ли? /нас не ни интересува!/ Нещо много се развихряш, а театърът не ти е бащиния, нито пък личен подарък! Просташкият си бабаитлък практикувай вкъщи! ....... ама така е, като не можеш да блеснеш с актьорски умения, реши да се правиш на Цезар !

Отговори
5 13
Kolio

Kolio

09.02.2023 | 00:13

Не знам кой е актьора, но този морфов прилича на зомби, адски неприятен човек... за творчеството му също не знам, освен че българският театър е най-скучния на света

Отговори
7 11
Митко

Митко

08.02.2023 | 14:47

Може да е буклук, ама е бил при гербаджийте, а това означава че си е оправил положението.

Отговори
14 12
Велизар

Велизар

08.02.2023 | 09:46

Не харесвам Морфов,но какъв актьор е Евгени Будинов?Кажете някоя роля или качествен филм с него!Освен обикалянето на телевизии и бляскави политически интервюта!Да стои в ГЕРБ и да си ги рекламира и да им играе халтурите си!

Отговори
19 12
Димитър

Димитър

08.02.2023 | 11:27

А кой е Морфов ? режисьор постигнал нищо и човек ( съмнително) срещу когото се подписа целия театър Иван Вазов ,за това и президента махна Минеков , Морков не беше гонен от никъде за това ,че симпатизира на друга партия ,а и той симпатизира на пари и власт ,за това подхвана темата с пиарката на театъра ,ръчкан от лай..то Минеков в обещание на нещо което за щастие не получи и ще си остане отритнат от тук на там

Отговори
18 15
Абе

Абе

08.02.2023 | 07:40

След всичките изпълнени с дива злоба коментари, още веднъж се уверявам, че ГЕРБ отново трябва да победи на следващите избори. И отново трябва да поеме управлението, а превъзбудените тук писачи да го ду.... т.

Отговори
30 29
Кочо

Кочо

08.02.2023 | 09:08

Лигавиш ли го?

Отговори
6 3
Стакан

Стакан

07.02.2023 | 21:42

Товарищ Морфов - поредният селски пияница, който се мисли за бонвиван.

Отговори
35 26
Шик

Шик

07.02.2023 | 20:50

Гербаджийски боклуци има много и навсякъде. Така трябва да се постъпва,като някои от тях трябва да се пратят на топло.

Отговори
31 31
7778

7778

06.02.2023 | 18:18

Браво, Морфов! Вън от театъра на ДПС! Гербаджийските мекерета и слуги на Бойко също.

Отговори
49 50

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?