71

Може ли украинската криза да свали кабинета у нас? Говори Антон Кутев

"За съжаление огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия - НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас". Това заяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев. Той коментира актуалната ситуация около украинската криза и българската позиция.

Според Кутев има сериозен проблем, който изисква политически решения. "Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия", смята той. И допълва, че Радев е единственият адекватен външнополитически играч.

"Трябва да има постоянна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми - има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Бъбу

Бъбу

25.01.2022 | 16:57

За "съжаление" огромната част от българското общество са русофили. Смях, наистина ли Кутев съжалява, най червения от всички червени мр.... ци. И тази мантра нека да не я пробутват червените. Аз не съм русофил и много хора които познавам също не са. Това чувство се засилва с нарастването на апетитите и имперските амбиции на русия, с непрекъснатото дрънкане на оръжие и ултиматомите от тяхна страна. Така, че др. Кутев по спокойно, не сме само русофили в БГ, има и българофили.

Отговори
3 0
Моля за отговор.Щото шъ правя сапун

Моля за отговор.Щото шъ правя сапун

25.01.2022 | 15:03

Моля за отговор на въпроса Чифута човек ли е или просто лоена топка матрял за сапун Демек лош матрял даже и за сапун

Отговори
1 3
Ам чъ

Ам чъ

25.01.2022 | 14:43

Ама ко става със Българското злато Спряхте ли чифутите да ограбват България

Отговори
1 3
Иван

Иван

25.01.2022 | 12:34

Защото руснаците не ни броят за хора.В България се държат сякаш трябва да сме им слуги

Отговори
8 6
Бай Тошо

Бай Тошо

25.01.2022 | 13:21

Куко, американците ли те броят за човек, дето не те пускат без виза в САЩ?

Отговори
8 6
Хайл

Хайл

25.01.2022 | 11:58

НЯКОЙ ДА ПОПИТА БЪЛГАРИТЕ ДАЛИ ИСКАТ В НАТО ИЛИ В ЕС-НИКОЙ...ЗАЩО ДА Е ЖАЛКО ЧЕ СМЕ ЗАЕДНО С РУСКИЯ НАРОД???? ЖАЛКО Е ЧЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ СА В ЗАТВОРА

Отговори
14 9
Само да попитам

Само да попитам

25.01.2022 | 12:58

Накарахте ли ЛУКОЙЛ най-после да започне да си плаща данъците в България? Щото в Румъния отдавна им свиха сармите! Докога Българският национален капитал ще изтича в посока русия? А иначе - много подходящо - националсоциалистическо - име сте си избрали! Все така дерзайте.

Отговори
8 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?