49

Митрополит Николай с информация за състоянието на патриарх Неофит

Доколкото имам информация, състоянието на патриарх Неофит се подобрява значително, каза днес пред журналисти Пловдивският митрополит Николай преди началото на днешното заседание на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП), което е в Синодалната палата.

На 29 ноември от Светия синод на БПЦ-БП съобщиха, че Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е хоспитализиран във Военномедицинската академия (ВМА) заради белодробно заболяване.

"Всички ние отправяме усърдни молитви към Бога, да го вдигне от болничния одър. Да бъде здрав и да продължи да управлява достойно, както досега и занапред, с вдъхновението на Светия дух, кораба на родната ни Света църква към Божието царство", заяви днес Пловдивският митрополит.

Попитан дали Негово Светейшество е контактен и дали някой е разговарял с него, митрополит Николай отговори: "Доколкото имам информация, контактен е".

Пловдивският митрополит каза, че няма да има промени в администрацията, предаде БТА. 

Синодът ще заседава по текущи въпроси, свързани с различни преписки, с финансовите бюджети на митрополиите, на ставропигиалните манастири. Ще видим и просветната дейност в духовните училища. Имаме теми от различно естество, все в полза на Светата ни православна църква, каза митрополит Николай.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
откога

откога

07.12.2023 | 15:30

този човек е говорител на Синода. Или пак правят намеци.

Отговори
3 0
хахо

хахо

07.12.2023 | 14:19

След толкова Значителни подобрения... Би трябвало да скача като момченце!

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?