49

Митрофанова проплака, че гоним руски свещеници за шпионаж

Българските власти експулсират архимандрит Васиан, който е настоятел на Подворието на Руската православна църква в София. За това съобщиха за ТАСС от посолството на Русия в България. 

"Българските власти считат, че отец Васиан представлява заплаха за националната сигурност", посочват руските дипломати.

По думите на руската посланичка Елеонора Митрофанова свещеници от Руската православна църква били повикани в миграционната служба, където им казали, че са заплаха за националната сигурност. После с арестантска кола ги закарали до домовете им, за да съберат своите вещи. После ще ги отведат в църквата и оттам до границата със Сърбия, заявила посланичката.

Това е безпрецедентен случай, църквата е отделна от държавата и е неразбираемо как свещеннослужители могат да застрашат националната безпасност. Много енориаши ходят в Руската църква в София. Подобно събитие е "падане в бездната", казва още Митрофанова.

"Те просто се изплюха в лицето на нашата църква", отбелязва още руската посланичка у нас.

В своя позиция от посолството на Русия у нас публикуваха позиция по случая. Тя гласи:

На 21 септември т.г българските власти предприеха груби, фрапантни действия за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

Възмутени сме от факта и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг.

 Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – свещен и чист ден за вярващите на Руската православна църква.

Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимодействие лежи изцяло върху българската страна.  

    

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
35 коментара
аноним

аноним

22.09.2023 | 07:44

Не се заигравайте с Бог,и религия!!!!Или не виждате страшните събития,сполетели десетки страни,особено този месец!От самото начало на септември,та до ден днешен те не са спрели,достигнали включително и до България!!!!Само с Бог не се захващайте!!!!!!

Отговори
2 2
лимбо

лимбо

24.09.2023 | 20:05

не споменувай напразно името Божие

Отговори
0 0
Смях в залата

Смях в залата

21.09.2023 | 21:32

Варвари, взривявали църквите си, опожарявали манастирите си и избивали свещениците си, тръгнали да ни говорят за плюене по църкви.

Отговори
14 6
Св.Николай-Чудотворец!

Св.Николай-Чудотворец!

21.09.2023 | 20:02

Кирчо и компания вече прикалиха!То бива да лижат дирниците на тези от Козяк ,но да изгониш православни свещено служители и черковни лица е пълно гавра и отчаяние от нищо случващото се в нашата мила Танковина -Петковина !Ми в Харвард така чи учат да виждат шпиони и в свещенниците!Абе пълни комплексари!Вече и поповете им пречат!Но къде е Българския Патриарх и доховенство за да защитят своите руски братя -свещенници!

Отговори
10 26
Ян Бибиян

Ян Бибиян

23.09.2023 | 14:21

Научи се на български правопис “Чудотворецо”, защото към този момент повече изглеждаш като необразован простак

Отговори
1 0
Ха-ха

Ха-ха

21.09.2023 | 19:54

ОлигоФреница, колко цента очаквате за статията? Такива като вас са за гонене и трепане, мамито ви шибано, недоклатено.

Отговори
8 19
Мдааа

Мдааа

21.09.2023 | 19:51

Наркоманчето-нацист по същият начин подгони свещенниците в Печорската лавра,там даже и ги биха. Марица вие не се задъхвайте от радост. Станахте ясни на всички с проукраинската си позиция. Смешници.

Отговори
8 22
Драган

Драган

22.09.2023 | 04:26

Митрофанова незабавно да бъде изритана от България.

Отговори
4 3
Карл Маркс

Карл Маркс

21.09.2023 | 19:49

Религията е опиум за народите а руското православие е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! И всичко в него е насочено към едно - обожествяването на Путин.

Отговори
18 9
Реално  мислещ  и  недоумяващ

Реално мислещ и недоумяващ

21.09.2023 | 19:41

Що за хора сте, довчера братушки, днеска врагушки, а утре...

Отговори
7 6
оросс

оросс

21.09.2023 | 18:45

Това е по-добро от всяка виагра.*Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ------ https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 4
Мутро-фенке,щом са шпиони,трябва да си ходят.Трябваше да си четат служ

Мутро-фенке,щом са шпиони,трябва да си ходят.Трябваше да си четат служ

21.09.2023 | 17:48

Службите,да припяват и с др.да не се занимават.Няма да ги хрантутим тук,за да ни шпионират.

Отговори
27 10
Мдам

Мдам

21.09.2023 | 17:13

Управляват ни сатанисти. Или поне тяхните лигави слуги. Това е ясно.

Отговори
16 32

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?