46

Митрофанова: От различните страни на барикадите сме, но 3 март е специален ден

Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова поздрави България за националния празник 3 март с видеообръщение, разпространено от посолството на Руската федерация.

"Скъпи приятели, поздравявам ви с националния празник и Деня на освобождението на България от османско иго. Няма добри войни, има справедливи войни", започва поздравът на Митрофанова.

"Такава е Руско-турската от 1877-1878, която се превърна в крайъгълно събитие в общата история на нашите две страни и за много години напред определи характера на руско-българските отношения", казва още тя.

Митрофанова подчертава, че именно благодарение на тази война България отново се появява на световната карта като самостоятелна държава.

"Макар България и Русия да не преминават през най-добрия етап в отношенията си и в известен смисъл са от различните страни на барикадите, сигурна съм, че за всеки гражданин на България 3 март остава специален ден, а споменът за Руско-турската война все още е свещен", заявява посланичката на РФ у нас.

Тя посочва, че героите не трябва да се забравят и затова не трябва да има посегателства върху паметници.

"Войната срещу паметници да няма място - в нея липсва и смисъл, и благородство, и доблест. Вярвам, че както неведнъж се е случвало, ще преодолеем настоящите трудности и ще се върнем към конструктивно и взаимноизгодно сътрудничество", казва още Елеонора Митрофанова.

Руската посланичка предпочете да се поклони пред костницата на връх Шипка ден по-рано преди националния празник, пише trud.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Благодарим Русия

Благодарим Русия

03.03.2023 | 16:00

Нашите Чиииииифутски говеда докопали се чрез фалшификации и манипулации до политическите ни върхове във България са против Вас госпожа Митрофанова А Българския отруден трудов народ е със Вас братска християнска Русия Ние Православните Християни във България във лицето на днешните ни управляващи отново във реално време виждаме лицето на Юда и Сатаната Грозни са Грозевци В дън душата им Юдейска са грозни лакоми и мързеливи

Отговори
11 7
Добре е че сте вие откачените от ума, за да ни отсрамите.

Добре е че сте вие откачените от ума, за да ни отсрамите.

03.03.2023 | 19:18

Днес си по-добре. Да не ви сервираха пелмени в Карлуково за празника?

Отговори
4 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?