Митничарите с нов шеф през ноември

До 30 октомври ще се приемат документите на мераклиите да застанат начело на РМД Пловдив, съобщиха от Агенция “Митници” вчера. Оттам поясниха, че в момента тече прием на документи, като задължителните изисквания са висше образование със степен магистър и най-малко пет години стаж в митниците. Валидни ще бъдат и документите на кандидатите, които са били държавни служители с пети старши ранг.

В конкурса могат да участват както митничари, така и външни лица, които обаче трябва да отговарят на минималните изисквания, уточниха от пресцентъра на агенцията.

Те поясниха, че всеки един мераклия за поста трябва да защити концепция за стратегическо управление на темата “Ролята и мястото на регионалната митническа дирекция в системата за управлението на митническата администрация” .

Очакванията са човекът, който оглави РМД Пловдив, да стане ясен в края на ноември. Тогава ще стартира и конкурсът за избор на нов началник на Митница Свиленград. В момента и звеното в Свиленград, и това в Пловдив се управляват от досегашните си шефове, съответно Павел Тонев и Филип Александров, които ръководят митниците със статут на “временно изпълняващи длъжността директори”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?