Митничарите преписвачи на разпит

Инспекторатът към Агенция “Митници” е извикал на разпит спипаните да преписват по време на теста служители Злати Здравков и Георги Цингов, съобщи пресаташето на ведомството Вяра Генова. Тя поясни, че бъдещето на двамата ще стане ясно едва след като контролният орган излезе със становище. По думите на гласа на митниците обаче срещу сгафилите трябва да се действа съобразно закона, за да не могат те да обжалват по-късно евентуалните си уволнения.
В Свиленград от няколко дни упорито се спекулира, че двамата ще запазят местата си, въпреки че бяха спипани в нарушение. Твърди се, че са потърсили протекциите от най-високо ниво, за да спасят постове си. Не е ясно дали това ще помогне предвид факта, че са нарушили етичния кодекс на митническите служители. В интернет пространство пък вече се лансира и тезата, че бившият футболен национал Георги Цингов ще остане на работа с подкрепата на РЗС. В потвърждение на това е фактът, че негови близки са сред основните хора на Яне Янев в региона.
В същото време стана ясно, че резултатите от тестовете, които държаха митничарите, ще бъдат изнесени официално на 3 ноември. Това разясни още Вяра Генова, която уточни, че в момента все още тече проверка, която ще приключи в началото на другата седмица. Както е известно, на базата на тестовете от работа ще бъдат освободени близо 60 митнически служители.…

УВОЛНЕНИ
Твърдо отпада вариантът 11-те биасаджии, които не са назначени в Агенция “Митници”, да влезнат в системата. Вяра Генова уточни, че за всеки един от тях има “персоналните мотиви”, които обаче са конфиденциални. Един от биасаджиите, останали без работа, пък сподели пред “Хасковска Марица”, че за разлика от други служби, където при съкращения се получаваха по 20 заплати накуп, в Пътни такси и разрешителни нямало такава практика. 11-те служители просто получили отказ да бъдат преназначени в Агенция “Митници” и така се оказали на борсата. Въпросният служител, пожелал анонимност, поясни също, че сега реално нямат и правни основания да заведат дела за възстановяване на работа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?