71

Митев за спречкването с Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката

Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната на парламента на децата и на зрителите за сцената в Народното събрание по-рано днес. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на „Възраждане” Костадин Костадинов в стаята на групата. 

Тази сутрин се стигна до безредици в пленарната зала след размяна на реплики и спречкване между Митев и Костадинов по време на дебата по промените в Закона за досиетата. На брифинг след това от „Възраждане” настояха за официално извинение от ПГ на „Продължаваме Промяната” и наказание за Митев. Костадинов потвърди, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

„Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели”, каза депутатът от ПП по-късно от парламентарната трибуна.

„На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин”, заяви той.

Преди това след разговор с Костадинов, Митев каза пред журналисти, че не му се е извинил. „Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение”, посочи депутатът от ПП.

Митев коментира, че за него е притеснително, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата. „Той тръгна към мен, тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало”, разказа Митев. По думите му, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин.  

„Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката - за това, бих се извинил”, добави Митев. А дали би се извинил и за думите си, депутатът от ПП отговори, че от „Възраждане” много пъти ги провокират с различни теми - декларации, твърдения за еврото, за ваксините.

„Когато някой открито изказва от трибуната неща, които противоречат крайно с реалността и накърняват достойнството не само на нашите избирателите, но и на хората, които са останали в България, това не мога да простя”, каза той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Вратовръзка

Вратовръзка

02.06.2022 | 20:47

На този нежен младеж от ПП ще му оправя лицето, ако го видя някъде , макар че ще е трудно. Аз лично не съм видял пеш който и да е от тези плазмодий. Очаквам с нетърпение и някакво събитие на Ицко Нослето.

Отговори
0 0
Промяната с това си действие спечели

Промяната с това си действие спечели

01.06.2022 | 22:12

Копейкин унижен и оножден.

Отговори
2 4
Въпрос

Въпрос

01.06.2022 | 19:52

Този представител на народа да не е работил като моден дизайнер преди?

Отговори
6 2
марионетка,

марионетка,

01.06.2022 | 20:12

дърпат му конците от американското посолство!

Отговори
3 2
Хайде, бе,

Хайде, бе,

01.06.2022 | 19:44

оправял си му вратовръзката. Той направо щеше да удуши Костадинов ако не се бяха намесили депутати. Това момче от ПП ди си даде сметка, че Възраждане представят не малко хора в тази страна и броят на подръжниците им расте благодарение поведението и действията на ПП. Пример - Северна Македония

Отговори
5 2
kak'Сиика

kak'Сиика

01.06.2022 | 19:06

Нищо им няма на децата, нека видят как работи парламентарната демокрация нагледно

Отговори
6 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?