4020

Мистерията се заплита: Паднала или бутната от влакчето в Слънчев бряг е украинката?

Все още се установява причината за снощния инцидент, при който от седем метра височина от увеселително влакче в курорта "Слънчев бряг" падна украинска туристка. Това каза за БТА главен инспектор Иво Терзиев, началник сектор "Охранителна полиция" към Районното управление в Несебър. Той допълни, че по данни на очевидци, заедно с нея в кабината на атракциона се качил и мъж, а жената е паднала по време на движение на влакчето.

Същият се представил пред полицаите за съпруг на пострадалата. 

Увеселителният парк е разположен на централната алея в курортния комплекс "Слънчев бряг". В парка има няколко атракциона, като сред тях е и влакче, което се завърта на 360 градуса. Хората седят в кабини и се изнасят с бърза скорост във въздуха. 

Служителите на атракциона твърдят, че след като заплатили услугата и се качили на влакчето, мъжът и жената били обезопасени със защитно съоръжение тип "скоба", но не е ясно какво се е случило по време на движението му.

Инцидентът е станал около 20:15 часа вчера вечерта. Украинката (42 г.) е с опасност за живота, с множество травми. Тя е пристигнала в България на 28 юни на неорганизиран туризъм.

Разследващите работят по две основни версии за инцидента. Едната е надвисване в движение над обезопасителното преградно съоръжение, за да бъде направена снимка, втората - жената сама да е откопчала защитния механизъм. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?