49

Мистерия с изчезналия хеликоптер: Връзката с пилота се губи около Цалапица

Хеликоптерът, който изчезна тази сутрин, е бил нает от Югозападно държавно предприятие, за да пръска срещу борова процесионка. Машината е излетяла тази сутрин около 7,40 ч. от стадиона в Гърмен, за да се прибира към Пловдив. По неофициална информация връзката с пилота се е изгубила около Цалапица.

Хеликоптерът е в района от 19 септември. Пръскала е и в различни райони, като вечер се е прибирала на стадиона в Гърмен, а екипажът е нощувал в базата на Горското стопанство.

Припомняме, че частен хеликоптер изчезна край село Гърмен, което се намира близо до Гоце Делчев. Н

В 7:35 часа частен хеликоптер "Робинсон 44" излетял от Гърмен към Пловдив, но по-късно е изчезнал. На този етап се знае само кога е излетял. Само пилотът е бил вътре, въпреки че вертолетът е 4-местен.

В момента го търсят военен хеликоптер и самолет, разказаха източници близки от разследването, като уточниха, че търсенето е из Родопите.

Към момента няма информация за пострадали. Не е ясно къде точно е паднала машината.

В полицията в Благоевград все още нямало постъпил сигнал за паднал хеликоптер. В Центъра за Спешна медицинска помощ са получили сигнал за евентуален такъв инцидент. "Нямаме яснота къде е точното място на евентуално паднал хеликоптер. Разпоредил съм един екип да тръгне от Благоевград, за да подсили колегите в района на Гоце Делчев", каза директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов.

В периода от 19 до 21 септември 2023 е извършено въздушно пръскане срещу борова процесионка в държавни горски и ловни стопанства: ДГС Сливница – на площ от 666 дка, ДЛС Дикчан – 2309 дка, ДГС Гърмен – 1887 дка и ДГС Петрич – 1245 дка.

Културите от черен бор са били третирани по предписание и контрол от страна на ЛЗС София и БАБХ. Пръскането ще ограничи популацията на вредителя в третираните райони.

Авиобиологичната борба е за сметка на стопанската дейност на ЮЗДП, а стойността е около 60 000 лева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Странно…все около Цалапица тия мистерии с изчезванията:убиват невинен

Странно…все около Цалапица тия мистерии с изчезванията:убиват невинен

22.09.2023 | 18:50

Човек,младо момче-полицията умишлено в ступор,да може убиеца да изчезне,братята хванати-след 100 протеста,прехвърлят цялата вина на изчезналия,продължават протестите-изчезнала воля за залавяне на убиеца,сега ..изчезнал частен хеликоптер,пръскал “Тато-псевдо пари” на отишъл си изчезнал вожд-все в Цалапица-новия “Бермудски триъгълник”..всичко потъва там..незнайно?!

Отговори
2 1
Мамицата ви лакома чииииифутска

Мамицата ви лакома чииииифутска

22.09.2023 | 18:20

Трактора чииииифутското комунистическо мекере трактор със зли очи го гази Фъртолета чииииифутски фъркна и фърли топа Господ гледа със зли очи връз чииииифутските лакомия злини и въздава справедливост Абе Ко става със Усрайна Усрахте ли се веке хубаво

Отговори
0 0
А сега Де

А сега Де

22.09.2023 | 16:40

А кой въртоглав чииииифутски фъртолет фърляше чииииифутски долари със образа на Правешкия тарикат Оказа се същия А кой чииииифутски купелдаци купиха бившата резиденция на Правешкия тарикат И ето как Господ въздава справедливост над чииииифутската лакомия И още ще има

Отговори
2 4
Господ гледа и свирепо правораздава

Господ гледа и свирепо правораздава

22.09.2023 | 16:18

Унищожиха Държавните самолети и вертолети за да си накупят частни мръсниците чииииифути А после да смучат държавни пари от поръчки и да трупат пачки и да пълнят чииииифутски гуши А Господ свирепо ги гледа

Отговори
2 3
На снимката

На снимката

22.09.2023 | 15:57

виждаме Ми 8.

Отговори
0 0
дърт ДБ дебил, цъкач на плюсчета

дърт ДБ дебил, цъкач на плюсчета

22.09.2023 | 15:52

А пък руските самолети падат, като ютии!

Отговори
4 5
С по някой друг Вагнер вътре в него

С по някой друг Вагнер вътре в него

22.09.2023 | 19:02

Случайно…

Отговори
1 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?