Ужас за разследващите! Мистерия обви експлозията в "Пирогов"

Никой не е видял какво е предизвикало експлозията в УМБАЛСМ „Пирогов” тази нощ, която уби двама души. Последната проверка на системата за подаване на кислород не е показала проблеми. Това стана ясно от брифинга на ръководството на лечебното заведение днес.
„Няма пряк свидетел, очевидец, който да ни каже каква е причината – цигара, искра или късо съединение”, подчерта директорът Николай Габровски.По думите му обследванията на Второ вътрешно отделение са показали, че няма опасност за сградата и най-сериозно пострадалата стена е единствено напукана.

„Не е взривена кислородна бутилка. Тази система е изключително строго контролирана – ежемесечно от сертифицирана фирма, която отговаря за медицинските газове в болницата.

Болницата разполага със служител, който ежедневно контролира състоянието на тези системи, не е проблем или авария на системата”, категоричен беше Габровски.

Той подчерта, че при вчерашната проверка на инсталацията не са били открити проблеми.

Вече се появи скандална версия, че пациент в тежко състояние е предизвикат експлозията, след като запалил цигара. Тя се проверява от разследващите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?