46

Мирчев: Списъкът "Магнитски" показва липса на доверие в институциите ни

Списъкът “Магнитски” преди всичко е насочен към българското общество. Проблемът не е на някоя партия. Ние като общество имаме проблем и е срам за всички нас. Това заяви Ивайло Мирчев от “Демократична България” по bTV, като припомни, че санкционираните по закона "Магнитски" на САЩ са общо девет, осем от които са от България.

Мирчев допълни, че проблемът не е персонален, а показва липсата на доверие в българските институции. Според него присъствието на бившия финансов министър Владислав Горанов в този списък говори ясно за ролята му като “нощно шкафче на Борисов”.

“В “Магнитски” 1 беше казано, че подкупите са давани на партиен лидер в България. А в “Магнитски” 2 е казано, че Горанов е вземал милиони евро подкупи и пари са давани на длъжностни лица за осигуряване на “благоприятно законодателство”. Цялата парламентарна група на ГЕРБ е гласувала законодателството в областта на хазарта. А в случая Горанов играе ролята на нощното шкафче на Борисов”, каза още Мирчев като допълни, че списъкът е свързан и с корупционни практики на руското лоби.

“В момента се говори как без руско ядрено гориво АЕЦ “Козлодуй” не може да работи, което не е вярно. По същия начин същите хора говориха през март и април как без руски газ България и Европа не могат да съществуват. Какво се случи? Цените се връщат в предвоенните равнища”, каза Мирчев по повод изявлението на президента Радев в Брюксел, че България ще наложи вето при санкции на ЕС за внос на ядрено гориво. Той подчерта, че става дума за манипулации, зад които стоят корупционни практики на руското ядрено лоби.

Според Мирчев в момента няма възможности за нормален политически диалог на ДБ с БСП. „БСП са срещу Еврозоната, срещу модернизацията на българската армия. БСП са и срещу помощта на за Украйна, срщу закона против домашното насилие, говорейки за някакви „джендъри“, аргументира се членът на ръководството на “Да, България”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Леля Куна

Леля Куна

14.02.2023 | 16:07

Въпросният Мирчев е еманация на липсата на връзка с главния мозък от т.н. десни в БГ. И това същество с потресаваща липса на мозъчна дейност е лицето на ДБ. Да пази Господ!

Отговори
2 3
Западняк

Западняк

14.02.2023 | 23:07

Лельо, стига с тези злобни нападения на лична почва. Голямата политическа картина в България е абсолютна трагедия - всеки бълва срещу всеки, а крадците продължават да крадат държавата и народът продължава да мизерства. Лели и чичовци, разберете: съдбата на България е във вашите ръце. Само вие можете да спрете крадците. Но преди това трябва да се отървете от злобата - тя води до никъде.

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?