46

Министърът на културата: Заминаването ми в САЩ не беше бягство от България

Моето заминаване в САЩ никога не е било бягство от България. Живял съм на много места по света, но връзката ми с България никога не е прекъсвана. Това обяви министърът на културата Атанас Атанасов, който представи екипа и приоритетите в работата си на среща с медиите.

Преди да влезе в галерия "Средец", където се провежда срещата с журналистите, Атанас Атанасов даде зеления си сертификат за проверка на входа.

"Това, на което ще разчитам, е заразното добро, здравия разум, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне собственото си его в името на общата кауза", добави Атанасов.

В срещата, освен министър Атанасов, участват зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов.

"Вярвам, че с такава енергия ще можем да променим контекста, който за съжаление в момента е мрачен, завия още Атанасов. - Процесът няма да е лек и ще изисква смяна на гледни точки."

Атанасов представи три основни приоритета в работата на Министерството на културата.

"Това са достъпът до култура, качественият културен обмен на международно ниво и опазването и използването на нашето богато културно наследство", посочи министърът.

Атанасов съобщи, че вече повече от месец общува активно със зам.-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов и е благодарен, че именно с тях ще работи за "една истинска промяна".

Бойко Кадинов е категоричен, че сектор "Култура" трябва да бъде укрепен.

"Ще воювам много, разчитам и на колегите, за да можем независимо от трудните времена да ангажираме експерти, които да работят. Искаме да превърнем културното ни наследство от място, на което гледаме като на гардероб с нафталин в средство на съвременна културна индустрия", каза той.

По думите му се търси и ресурс за решаване на проблема с операта в Русе.

"Започнахме да изготвяме програма, която да бъде защитена и не само да режем лентички и да правим хората щастливи, но и секторът да започне да произвежда пари", добави Кадинов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Къ беше лафа

Къ беше лафа

17.01.2022 | 15:26

Ни мъ е страх от министъра на културата а от културата на министъра чифут Демек от чифутската му култура номадска Номадска още турестическа

Отговори
5 2
999

999

17.01.2022 | 14:58

Пълна пародия. 30 годишен без 1 ден стажи опит в културата, министър.

Отговори
6 2
Младок

Младок

17.01.2022 | 14:30

Първо сме*нете всички по веригата надолу. Не се прави нова къЩа с стари матерИАЛИ. Така се прави, няма ли кой да ви каже

Отговори
5 4
Леко цъка чифутския мигач ляв нъ някъде

Леко цъка чифутския мигач ляв нъ някъде

17.01.2022 | 13:56

Завалия Е тоя културен след като му лъскат ИМИДЖЪ едни неграмотни чифути от чифутската Мекица или Магарица който в бързината да лъснат Нещото на Нещото пишат ЗАВИЯ министърчето а не ЗАЯВИ нашето неграмотно чифутско министърче Айде и аз да ЗАВИЯ и да цъкна ляв мигач посока нъ някъде И да знайте че скоро шъ съ върна

Отговори
5 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?