49

Министърът на културата порица Рут Колева за разголените снимки в Перущица

Със сигурност е нещо много грозно, но не съм запознат. Този лаконичен коментар по повод скандала с певицата Рут Колева, която се снима провокативно с прозрачно боди върху мемориала за Априлското въстание в Перущица, направи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред журналисти.

Фотосесията на певицата върху паметника-костница разбуни социалните мрежи, кметицата на Перущица се възмути, а гневни жители на града сезираха прокуратурата. Днес Колева се извини за снимките.

Министър Минеков коментира и скандала в Народния театър, при който вратата на пиара Велислава Кръстева бе надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", а табелката с името й - изтръгната.

Запитан дали е хубаво да има такъв надпис на врата в Народния театър, министърът отговори: "Не е хубаво това, със сигурност. Първо искам да знам кой го е написал." Но обясни, че не е говорил с директора Васил Василев по скандала. Не е назначил и проверка, това било работа на директора, били вътрешни работи.

Това етническо преследване ли е, когато имате политическо представителство, попита още Минеков.

"Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от 3 различни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме ДБ - Захари, имаме ДПС, той самият малко БКП/БСП. Може би това е удобно, но дали е полезно за театъра, не съм сигурен", коментира още министърът.

А запитан дали такъв скандал е полезен за театъра, каза: "Ами гледайте - тогава и аз да направя така министерството - да си взема едно ДПС, едно БКП, едно ДБ и малко ПП и нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 г."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?