46

Министър Събев бил заплашван, искали му и такса "спокойствие"

Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие" заради бизнеса ми. Винаги съм се справял сам. След 8 декември понятията държава и родина се сляха в едно. Цялата ми дейност е свързана с това да развявам гордо националния флаг. Това обяви транспортният министър Николай Събев пред Нова тв.

Също така той призна, че е милионер от предприемаческата си дейност в транспортна фирма. Той разкри, че управителят на жп базата в Паничище си е канил гости в обекта като в негова лична туристическа база.

"Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от държавата. При нарушен обществен интерес веднага ще има реакция", разкри Събев.

Министърът коментира също така, че има сигнали, че Аспаруховият мост е технически не толкова годен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна".

"Затова ще бъде направено обследване. Ако има опасност, проектът ще бъде спрян", обяви министърът.

По думите му, когато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи, се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери.

 "Има две причини да смятаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към МВР, защото в самия договор не се предвижда държавната фирма да превъзлага на трето лице да извършва тази дейност. ДНСК пък е констатирала при изпълнението на процеса, че няма нужните подписи. Има строителни книжа, които не отговарят на закона", подчерта той.

Относно концесията на летище "София" министърът сподели, че е важно да се знае доколко най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена.

"Потребителят трябва да усеща резултатите от концесионния договор. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли основната част от инвестициите си", посочи Събев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ДОК

ДОК

10.01.2022 | 07:09

Изглежда най-смисленият от целия кабинет, оптимизира ресьора си, наистина в полза Роду / бизнес и население/! Успех!

Отговори
1 0
OldTen

OldTen

10.01.2022 | 07:01

И този и Рашков все репресирани при Бойко...а станали тогава милионери, мани, мани, голям диктатор ще да е бил ББ. На този индивид, само като му видите начина на паркиране пред министерството и ще разберете що за човек е!

Отговори
3 5
Да бе да

Да бе да

09.01.2022 | 22:50

Бизнеса му си върви и то добре.

Отговори
4 1
За тва ли

За тва ли

09.01.2022 | 20:51

Ама те за туй ли съ навират от часния бизнес на Държавна сянка За да ги охранява НСО За тва ли

Отговори
7 8
???

???

09.01.2022 | 20:38

Такса спокойствие ,данък печалба ,такси за още и още и още...нямат край плащане,плащане, докато смъртта ни раздели! Ужас !!!

Отговори
9 4
???

???

09.01.2022 | 21:23

Мата Хари дали може да почука на всяка врата?

Отговори
10 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?