4020

Министър Коритарова с важна и дълго чакана новина за магистрала "Струма"

600-метровият участък от "Струма" ще се построи преди началото на летния сезон, обеща министърът.

Нашите анализи показват, че няма да се задълбочи кризата при преминаването на „Дунав мост”. Това съоръжение не е ремонтирано 70 години и това вече е критично за неговата безопасност. Няма за кога да губим повече време". Това заяви пред Нова тв регионалният министър Виолета Коритарова, коментирайки започналия ремонт на „Дунав мост” край Русе.

По думите ѝ мостът ще бъде ремонтиран на части, движението по него ще се осъществява в една лента и ще се регулира от светофар. „Има елементи от това доста сложно съоръжение, които трябва да бъдат ремонтирани изцяло и в двете ленти. Тогава мостът трябва да бъде затворен изцяло, но ще се постараем това да е за много кратко. Няма да се случи обаче в първата година на ремонта”, подчерта тя. и Добави, че откриващата се фериботна линия ще компенсира натоварването в трафика.

По повод удължаването на АМ „Струма” тя беше категорична, че 600-метровата отсечка край Симитли ще бъде построена. „Да, те ще бъдат построени. В непрекъсната връзка сме с кметовете на общините, които са засегнати от тапите в конкретния участък. Миналата седмица реализирахме временна организация на движението край Симитли и нещата се подобриха. Това ни дава увереност, че нашето решение е правилно. Този 600-метров участък ще бъде изграден до началото на летния сезон”, обеща тя. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?