2374

Министър Караджов ще проверява случая с БГ ТОЛ-служителят от "Дунав мост"

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е разпоредил цялостна проверка по случая, в който служител на БГТОЛ се държи грубо с преминаващ границата при „Дунав мост“, предаде БНР. Видеото беше публикувано в социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение.
   
На служителя на БГТОЛ, който се вижда на кадрите на видеото, са поискани обяснения, обясни Караджов:


"В понеделник изтича законовият срок, в който той трябва да ги предаде. Мисля, че решението за този тип поведение ще бъде категорично, след като получим тези обяснения  - посочи регионалният министър и допълни, че е поискал да се направи справка за събираните ТОЛ-такси на пункта.

"Повече ме притесняват други моменти в този сигнал. На първо място, защо, според сведенията на заявителя, е имало искане за кешово плащане. И най вече дали тези кешови плащания отиват в бюджета или в джоба. Това е описано в моята заповед като специален момент за обследване - Има ли корупция? На трето място ме интересува дали броят на влезлите товарни автомобили съответства на броя на платените ТОЛ-ове. Защото това е може би, най-обезпокоителната страна на този сигнал. Ако, не дай, Боже, се окаже, че има драстично разминаване между влезлите автомобили, примерно в посока Турция, през Русе за Румъния, както и в обратна посока - през русенското КПП и събраните ТОЛ-такси, това вече ще бъде много лош сигнал за АПИ, ще има много сериозни мерки от моя страна".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?