49

Министър Караджов: МРРБ стартира одит и ремонти на пътища за близо 3 млрд. лева ВИДЕО

Четиригодишна програма за ремонт на пътищата, три тунела - на Петрохан, Шипка и по протежението на магистрала Черно море, край на инхаус процедурите и минаване само към обществени поръчки, създаване на Фонд за регионално развитие, където общините да кандидатстват с проекти, чиста вода за пиене без елементи от Менделеевата таблица - това са само някои от приоритетите на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, който представи и екипа си.

"2918 км пътища и съоръжения са планирани за ремонт през 2022 г. Към тях има и 163 км магистрали. Това са над 3000 км пътища. Общо 2,8 млрд лв. е сумата за оправяне на пътната мрежа в България", обобщи министър Караджов.

Изготвя се и списък с пътищата за ремонт през годината, който ще бъде качен на сайта на МРРБ след седмица, за да всеки гражданин ще може да види дали неговият път е планиран за ремонт, съобщи Караджов.

Започва и проверка на всички договори за текущи ремонти и поддръжка на пътищата. Тепърва всичко ще се случва чрез възлагане на обществени поръчки, обещаха от МРРБ.

На новия ръководител на ДНСК Лиляна Димитрова министърът пък възложи строителният контрол да не бъде повече "бухалка".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?