49

Министър Караджов: Можели са само да нарисуват "Хемус" до 2024 г.

Никога не е било възможно магистрала „Хемус” да бъде построена до 2024 г. Това каза регионалният министър Гроздан Караджов пред Нова тв. Подобна прогноза той сложи в графата „предизборни обещания”.

„Могло е да нарисуват „Хемус” до 2024 г. Това се прави и в момента, като работата никога не е спирала. Работата по проектирането също не е спирана. Първият участък е почти готов. При участъците „2” и „3” - при „2” има нужда от преработка, защото е било предвидено първоначално да има тунел, който сега отпада - лошо проектиране. Затова той ще стане догодина пролетта. „Участък 3” - по същия начин - до края на годината ще бъде готов. Няма никакво значение кога ще станат 1, 2, 3, 4, 5, 6 участъци. Най-първата възможна практическа полза за шофьорите ще бъде, когато се завърши Участък 6, уточни министърът. 

„В 4 и 5 участък имаме проблеми, защото земята все още не е отчуждена. Там имаме проекти, но отчуждаване не е извършено. Това са две години, които са проспани. Тези два участъка имат незаконно строителство. При тях нищо не се прави сега, защото се отчуждава. Първо трябва да стане това, после да извадим разрешение за строеж и трето - да минем през Народното събрание”, допълни той.

 
 
  
  
  
  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мунчо юмручето

Мунчо юмручето

24.01.2022 | 11:01

Тия пък въобще няма да я строят тая магистрала поне при Бойко вървеше напред лека полека

Отговори
5 5
Дедо Пинто

Дедо Пинто

24.01.2022 | 10:57

Къде е ”мухобойко” или заместник лаладжията му томито, който все ги блещи едни за тази автомагистрала “ХЕМУС”, ще ми е много интересно да прочета тяхните изказвания по този въпрос за незаконното строителство върху не отчуждените имоти на хората….

Отговори
5 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?