2374

Михаил Константинов: Всички сметки без участието на ГЕРБ не излизат

Смятам, че правителство ще бъде съставено с мандат на Стефан Янев. Такава прогноза направи математикът Михаил Константинов пред БНТ. По думите му, кабинет няма как да бъде сформиран без ГЕРБ.

"В момента бих се обзаложил по-скоро за това. В момента нито може да има ГЕРБ начело на правителство - това няма да се допусне, нито пък ГЕРБ ще отиде да прави правителство заедно с ПП -  коментира Константинов. - 130 мандата имат ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - който мисли, че може да прави правителство без тези партии, не може да смята. Избере си с кой ще играете. Правителство без ГЕРБ няма как да има."

Според него това, че данните от преброяването са излезли след изборите, не е повлияло на разпределението в Народното събрание. "Нищо нямаше да е различно. Големите приказки, че София е ощетена, в числа изглеждат така - столицата излъчва 42 депутати. Ако бяха отчетени резултатите от преброяването, щяха да са 47. Думата "ощетена" не е точна. Партиите си взимат същите брой мандати на национално ниво, независимо как са разпределени по райони", отбеляза Михаил Константинов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ха,кажете им го

Ха,кажете им го

10.10.2022 | 12:06

Защото на някой яко му куца математиката и си мисли,че може да заобиколи ГЕРБ.Да,да ама не!

Отговори
7 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?