4020

Местата в почивните бази на НАП свършват за няколко дни

С 5 собствени почивни бази разполага НАП, показа проверката на "Марица". Служителите на агенцията могат да избират евтина почивка в Боровец, Банкя, Доспат или Поморие. Всички обекти на данъчните се водят учебни центрове, като основното им предназначение е за провеждане на обучителни курсове за допълнителни квалификации, национални съвещания и конференции на структурата. През летните месеци обаче практиката показва, че приходната агенция не провежда подобни събития и базите активно се ползват от служителите за почивка и отдих.  

Единствената отворена за външни посетители база е тази в Боровец, която се намира на 4 км от двореца "Царска Бистрица". Сградата е на три етажа с капацитет от 34 легла в 17 хотелски стаи. Въпреки че в центъра могат да нощуват и граждани, с предимство при резервациите са служителите на НАП. За тях цените са преференциални - около 30 до 40 лева за двойна стая, в зависимост от периода, който са избрали.

Базата в Банкя пък е най-активно ползваната за обучения и по традиция почти всички новоназначени служители изкарват там командировани по 4-5 дни, докато трае въвеждащото им обучение. Триетажната хотелска част разполага с 25 двойни стаи и 4 апартамента (капацитет на легловата база - 58 легла). Родното място на Бойко Борисов се оказва и най-слабо желаната от служители локация за почивка. Цените за служители тук са около 35 лева за стая на вечер.

Много по-сериозен интерес ежегодно има към учебния център в Доспат, разположен в един от най-привлекателните райони на Западните Родопи. Триетажната сграда разполага с осем стаи тип „студио”, всяка от които е с по три отделни легла. Тази база на НАП рядко се ползва за семинари и обучения. За служителите там цената е символична 10-15 лева на легло на вечер. В двора е изградено покрито и остъклено барбекю с маси и пейки за 20 души. 

Последната най-предпочитана от служителите на приходната агенция баз​а се намира в центъра на Поморие. Мястото тук разполага с 6 стаи с две единични легла; 2 стаи със спалня и единично легло; 3  апартамента със спалня и кухненски бокс. Стаите са просторни и удобни, с луксозно обзавеждане, всички са оборудвани с телевизор с кабелна телевизия, единичен разтегателен фотьойл, а апартаментите - с двоен, хладилник, климатик и самостоятелен санитарен възел. За легло тук служителите и техните близки плащат около 20 лв. на вечер, което прави изключително привлекателно мястото за летните месеци.

Още през април всички служители на НАП получават актуалните цени за сезона за базите на агенцията, като източници на "Марица" разказват, че обикновено капацитетът им се запълва за броени дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?