1553

Майката на детето му: Заради партията ли не искат паметник на Ламбо

Пет години продължават опитите да Ирен Кривошиева да се постави паметник на любимеца на няколко поколения българи - актьора Стефан Данаилов, в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“. Актрисата има син от легендата - Владо, който живее в САЩ.

Веднага след смъртта на легендата през ноември 2019 г. - Кривошиева започва подписка за издигане на монумент пред Народния театър. Срещата се с големия Вежди Рашидов, който приема да участва и изработва проекта. До момента има събрани 250 подписа в подписката.

Това разказа Ирен Кривошиева в предаването „РадиоТочка“ на БНР.

Получава се отказ за мястото, по думите на Кривошиева от Столична община, да е пред Народния театър. Предложението е паметникът да Стефан Данаилов да се постави на площадче, което носи неговото име, близо до дома на актьора, в столичния кв. "Лозенец".

"Монументът е одобрен от сина му Владимир. Този паметник беше замислен след смъртта на Стефан Данаилов, срещнах се с Вежди Рашидов и се съгласи да участва, и тогава започна тази инициатива. Не съм напориста, казвам да бъде Божията воля. Не е лесно да се види, че някакъв проект остава настрани, а човекът заслужава“, разказа Кривошиева.

"Има хора с чест какъвто беше Стефан Данаилов. Той не се отрече, те се отрекоха от него в първите години на демокрацията. Знам, че е бил в тежко състояние, но не е преминал в друга партия или организация", намеква тя, че партийната страст на Ламбо към БСП е пречка за паметника.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?