4020

Майка търси отговори вече година: Как е починал синът й в полицията в Разград?

Повече от година жена от Разград търси отговор на въпроса как е починал сина й в полицията в Разград.

37-годишният Ивелин Димитров бил на метадонова терапия и се е лекувал от наркозависимост. Полицията го задържа за 24 часа заради притежание на канабис, но според майка му умира при неизяснени обстоятелства. 

"Дойдоха и го задържаха на 6 април 2023 г. по сигнал за притежание на наркотици. Наистина намериха. Той си беше в неговата стая и там имаше дрога. Не знам дали са го водили на преглед след ареста. По принцип трябвало да ги водят, но няколко часа по-късно ми звънна един полицай, дойде вкъщи и ми каза, че синът ми не се чувствал добре и имал успокоителни вкъщи, които трябва да дам", разказва 72-годишната Стефка Иванова пред Нова тв.

Впоследствие тя научава, че синът ѝ е починал. 

"Научих чак на следващия ден следобед. А преди това звънях няколко пъти в Районното, за да питам какво става. Единия път казаха, че ще го пуснат към 16 ч. При второто ми обаждане казаха 14 ч. А третия път казаха, че полицаи ще дойдат у нас. И наистина дойдоха двама", спомня си Иванова.

В епикризата пише, че младият мъж е починал от инфаркт. Стефка обаче твърди, че няма как да е вярно, тъй като синът й никога не е боледувал.

"Във връзка със смъртта на задържаното лице незабавно е разпоредена проверка, която е приключила в законно установения срок. От събраните доказателства липсват данни за нарушение или извършено престъпление от служителите на Районното управление. Лицето е преминало задължителен медицински преглед. Преди задържането в ареста има становище на медик, в което е посочено, че липсват медицински причини за това мъжът да не бъде задържан. Извършен е преглед на записите от охранителните камери в помещенията за задържане", обясни пред телевизията старши комисар Мирослав Иванов.

По думите му видеозаписите категорично показват, че няма физическо насилие върху починалия. Образувано е следствено дело под надзора на Окръжната прокуратура, което все още не е приключило. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Didier93

Didier93

29.01.2024 | 12:35

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?