49

Матурите на косъм от хакерска атака

На последните матури е имало опити за хакерски атаки, но те са били предотвратени. Това каза министърът на образованието акад. Николай Денков в предаването на Георги Любенов по БНТ 1 . 

„Обикновено опитите са от чужбина. Опитваха се да претоварят мрежата и да не можем да изпратим задачите навреме. Всичко става по минути. Хакерите не могат да се месят в съдържанието на тестовете“, каза акад. Денков.

Целта на разказа „Талисманът“ /на Красимир Бачков/ не е била политика – да е дълъг до 650 думи и да не е сложен. „Миналата година, когато имахме разказ от един от водещите автори у нас,  имаше критики не е ли прекалено сложен. В деня на матурите бях в едно училище във Велико Търново и получихме поздравления за избора на разказ. След това той стана проблемен. Проблемът, който изскочи, са постовете във фейсбук на автора“, каза акад. Денков. 

„Няма да питам авторите от коя партия са. Нашата цел е седмокласниците да могат да преразкажат разказа и той да има това качество“, добави акад. Денков. 

Проблемът със сгрешената формула дошъл при конвергенцията на файлове на Word. 

„Изводът от тази кампания е, че матурите за 7. и 10. клас не трябва да са в един ден“, категоричен е той.

Според него каузата за оцеляването на кабинета е голяма и това оправдава усилията на премиера Кирил Петков да се бори за всеки глас. 

„Ние се борим да станем нормална европейска държава. Целта е да обединиш хората около тази кауза и всеки трябва да бъде около нея. Ако целта е отново да продължим по стария начин – това не си струва“, каза министърът. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?