44

Marica.bg чупи рекорди, гоним два милиона читатели!

Сайтът на "Марица" стартира мощно в 2024 година и вече е №2 в България сред информационните агенции. В класацията за отминалия януари най-успешната извънстолична медия има 1 826 550 уникални потребители, което я нарежда на второ място в класацията по данните на "Гемиус", най-авторитетната агенция за анализи на интернет пазара. Marica.bg изпреварва 24chasa.bg, blitz.bg и nova.bg, които попълват топ 5. В най-силните дни от януари читателите на електронното ни издание надхвърлят 300 000, което е пореден рекорд във възходящия тренд.

Медията ни се доказа като конкурентна на национално ниво с изпреварваща, обективна и аналитична информация. Това води до лидерска позиция не само по читатели, но и по влияние и доверие. За разлика от много електронни издания, които маскират под атрактивни заглавия вече предъвкани новини или съмнителни слухове, екипът ни търси и предлага оригинални и полезни за читателите собствени разработки.

Сред последните попадения през януари беше новината за готвеното отпадане на таксите за всички студенти, които са държавна поръчка. Голям интерес предизвикаха също анализите и коментарите за бъдещия Закон за насърчаване на електрическата мобилност, който води до съществена промяна в данъка за колите. Медията ни поведе и дискусията за съдбата на паметника на Альоша, която влезе в дневния ред на местната власт и е сред най-горещите теми за обществото. 

Расте интересът и към епизодите на "Марица Подкаст", където два пъти в седмицата представяме интересни и атрактивни гости от различни сфери.

"Марица" остава вярна и на заложената още от Христо Г. Данов традиция да бъде полезна със значими кампании и инициативи. Първата от тях за тази година е традиционният конкурс "Фермер на Тракия", който предизвиква огромен интерес не само сред аграрния сектор. През май и юни предстоят поредните екокампании, а през септември ще се проведе голям форум за образованието.

Всички инициативи се организират с общите усилия на "Марица" и рекламна агенция "Хермес медиа".

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?