Марешки с нова бомба: Каракачанов е кум на разследваните братя Бобокови

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки хвърли нова бомба по повод на разследването срещу братята бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови. Днес вървят обиски и претърсвания в домовете и офисите на собствениците на "Приста ойл" заради афера с внос на италиански боклук.

Според лидера на "Воля" покровител на Бабокови е вицепремиерът Красимир Каракачанов, който бил кум на братята.През февруари миналата година Марешки алармира в парламента за неправомерна държавна финансова инжекция на фирма на русенските бизнесмени. 

"Моят сигнал беше във връзка с една тяхна инвестиция около едни гаражи, които са ги продали навремето на държавата. Не си спомням точно, защото мина доста време.

Става дума обаче при всички случаи за една губеща инвестиция, продажба, от чиято "добра цена" обществото губи. Не съм сигурен, но е възможно вицепремиерът Каракачанов да е кум на Бобокови и по роднинска сделката да е гласувана на Министерски съвет", заяви Марешки пред ПИК. 

Според него именно Каракачанов е лансирал сделката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Говорим за веднъж налетите около 14 млн. лв. от община Русе и втори път, с решение на Министерски съвет за нови 20 млн. лв., които да се предоставят на Национална спортна база, а тя изкупи неефективната инвестиция на братя Бобокови. Откъде-накъде ние ще заделяме 20 млн. лв., за да спасяваме неефективна инвестиция на определен бизнесмен, защото е близък до една от партиите, която е коалиционен партньор“, заяви тогава Марешки, визирайки дружеството "Арена Русе".

Веднага след това, апкетарският и петролен бос заяви и намерението си представители на "Воля" да информират министър-председателя Бойко Борисов. Оттогава обаче няма развитие по казуса. 

До днес, когато се оказва, че спецпрокуратурата е намерила връзка между екоминистерството и бизнеса на Бобокови. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?