71

 Мая Манолова към Кирил Петков: И пенсионерите ли да си дарят пенсиите за снаряди за Украйна?

Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв., която обяви, че е дарил.

Това коментира във Фейсбук  Мая Манолова във връзка с призива на премиера всеки българин да дари една заплата като него за закупуване на боеприпаси за Украйна.

Ето какво написа  още:

"Правителствените абсурди вече не са забавни обаче. Да имаш в държавата 82 000 украински бежанци (жени и деца), 2/3 от които поети от обикновените българи, не от държавата, някак го преглъщаш.

Да твърдиш, че българско оръжие и боеприпаси не стигат до Украйна го отдаваш на обичайното малодушие на "големите политически мъже".

Да имаш мнозинство, хазна, правителство, но да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност.

Капачки за снаряди ли, г-н премиер? Или SMS с текст "ракета"? Това ли очаквате от хората? Това ли е промяната? И за пенсионерите ли се отнася призивът Ви? И те ли да си дарят пенсиите за снаряди, след като първо Вие им взехте увеличението на пенсиите?

Г-н Петков, ако гражданите ще вършат работата на държавата, защо тогава ни е правителство? Това не е въпрос."

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Боже какъв е иди.от.

Боже какъв е иди.от.

26.04.2022 | 00:25

Продължава подигравката с българите и пенсионерите

Отговори
10 0
Kiril Petkov™

Kiril Petkov™

25.04.2022 | 23:32

Awe, shto kazvash kolko mi e zaplatata po socialnite mreji, we? Fusta s fustata ti. Devet - devet, koi ti gi dava, ma

Отговори
7 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?