46

Манол Пейков: От четвъртия ден на войната събирам помощи

Събирам помощи за Украйна буквално от четвъртия ден на войната. Това заяви в предаването „Лице в лице“ Манол Пейков.

„За деветте месеца – до началото на декември, събрах около 270 000 лева. Това се случи в 20-25 различни кампании – от лекарства през дрехи до обувки. Мисля, че около десетина ТИР-а изпратихме към Украйна“, уточни той.

Пейков сподели, че транспортът е рисков в момента, но те са успели да разработят сигурно трасе за изпращането на помощи към Украйна. За да стигнат помощите до хората е необходимо изпращачът да има сигурни хора.

„В момента Русия иска да постави на колене Украйна. Руската армия бомбардира електропреносната мрежа и това е съвсем преднамерено. Вероятно се очаква да бъдат направени някакви постъпки за евентуални преговори“, коментира още той последните събития.

Според Пейков дори хората в Украйна да имат пари, те не могат в момента да си доставят ток. Гориво могат да си купят, но не и електричество. Ето защо той е решил да дари генератор на бедстващите. Заяви също така, че е недопустимо лекарите в болниците там да оперират без електричество.

Над 2000 души са се включили в последната му кампания. Според Пейков именно прозрачността при оползотворяването на събраните средства дават стимул на българите да даряват пари в подкрепа на украинците. Последната кампания е събрала необходимите средства само в рамките на осем дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
мякащи пед.али

мякащи пед.али

07.12.2022 | 09:11

МЪХНАТА МАЗНА БУБУЛЕЧКА....МАМИН МАНОЛЬЧУ... КАКВАТО МАЙКАТА ТАКЪВ И ОТРОКА.....СТИГА С ТОЯ СМЕШЕН ПЛАЧ... ДА ГИ ЗАНУЛЯВАУКРАИНЦИТЕ ПУТИНИ ДА ПОЧВАНАРЕДПОЗАСЛУГИ...

Отговори
4 2
Доброжелател

Доброжелател

07.12.2022 | 07:20

Манолчо, има една гръцка иконка за Всевиждащото око , която винагии нося в джоба си. Едно време майка ти ги бръщолевеше по телевизиите, как с продажба на руски иконки забогатяла. Намери въпросната икона, увеличи и размерите и си я окачи на видно място и не забравяй често да я поглеждаш.

Отговори
5 1
мякащи пед.али

мякащи пед.али

07.12.2022 | 09:10

ТЯ НАЯДЕНАТА ВЪШКА НА ЧЕЛОТО СЕ КАЧВА....НЕ МИ Е ЯСЕН ПРИНОСА НА ТОВАМЕКОТЕЛО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ДАМИ ДРЕМЕ КАКВО МИСЛИ ЗА УКРАИНСКИЯ.... НО АЗ СМЯТАМ ЧЕ УКРАИНСКИЯ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКО КОЕТО МУ СЕ СЛУЧВА.....КАК ТАКА СИ ПРЕДСТАВИХА И ПОИСКАХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА ГИ ПАЗИ....НЕ ЩЕ СИ ЯДАТ И СЪРБАТ ПОПАРАТА... ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА ОДУШАТ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО ФАМИЛИЯ ЗЕЛЕНСКИ....НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.... ВЪОБЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.....НАГЛИ И ДОЛНИ ПРОСЯЦИ В СЪЩОТО ВРЕМЕ С МИЛИОНИ МИЛИОНИ СРЕДСТВА И ЖИВЕЕЩИ В ОХОЛСТВО ПРИ ТАЗИ ВОЙНА.....

Отговори
3 2
Червен и чиииииийифут се родеят

Червен и чиииииийифут се родеят

07.12.2022 | 06:32

Червен чиййййкиоиифут Та кой им написа куманистическа религия Ония двамата чиииииййфути и третия

Отговори
0 0
Гошо

Гошо

07.12.2022 | 06:26

Не е истина как един и същ бokлук през няколко минути е изсирaл едни и същи "мнения"... Ей, пoмияp - чемодан, вокзал, масква!

Отговори
3 1
Кафа от украйна

Кафа от украйна

07.12.2022 | 06:14

Колко нагъл трябва да си за да използваш гребена на вълната и да се издигаш? С чужди пари всеки знае да бърка в сърцето на хората... Колко украинци настани в своите имоти???? Му.хльо мазен иди по българските села да видиш как живеят възрастните хора и как са нахранени и облечени българските деца... Даже някой от тях не ходят на училище точно защото нямат дрехи и обувки.... Ще ми ревеш за украинските бок.луци домъкнали се лежат цяла година на наш гръб луксозно! Колко от тях работят?!

Отговори
10 1
Бе Четете Бе И проумявайте

Бе Четете Бе И проумявайте

07.12.2022 | 00:50

Ами чифутчето на мама на чифути ще помага бе На Българи ли да помага Егати фантазьорите Явно не сте чели Библията И нищо не сте чели за Юда та се чудите за Мънолчо Юдата

Отговори
6 1
манолчо

манолчо

07.12.2022 | 00:22

Е доказано леке и червен приватизатор,достоен наследник на майка си!

Отговори
8 1
пунтомер

пунтомер

07.12.2022 | 00:19

Този се пише пръв приятел на гъбата чоноф, и е естествено много *убиктинната* маричака да му се слага!

Отговори
6 1
Какъв продажен мръ.сник

Какъв продажен мръ.сник

06.12.2022 | 23:17

В България толкова деца се нуждаят от помощ а мръс.никът тръгнал да помага на нацистките ук.ри.

Отговори
8 2
Котка

Котка

06.12.2022 | 22:24

Ако тъй събираше за болни хора, сигурно нямаше никой да умира от липса на лекарства и лечение. Но българите не са ти на фокус, нали, плужек брадясал?

Отговори
14 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?