1553

"Мамо, обичам те", каза Емил! И изчезнал безследно

Осми ден продължава издирването на 25-годишния Емил Боев, който изчезна след фестивала "Сурва" в Перник. Опитът на доброволците от издирването на малкия Сашко, който бе открит жив и здрав, помага при издирването на Емил. Това разказа братът на Емил - Мартин Боев в предаването "На фокус" по "Нова".

„Обхождаме града, покрайнините, ползваме всички средства – доброволци, служби, кметът също помага. Не искаме да спираме темпото, днес е осмият ден от изчезването на Емил. Нямаме следи. Имаме два видеозаписа, надеждата ни е, че се е върнал в града. Много страхове имаме, свързани и с Емил, и със семейството ми. Брат ми беше изключително любвеобилен, изключително чувствителен”, разказа Мартин.

Той описва брат си като много позитивен, интересен, човек с много приятели, които помагат сега. „От малък си беше чувствителен, тъжеше за някои неща. Светът е много груб за него. Винаги е вярвал в доброто, в справедливото, с много изострено чувство за справедливост”, каза Мартин Боев.

„Моята кратка версия е, че той е видял, че приятелят му не е около него”, обясни той предположението си.

„Последното съобщение от телефона на Емил е: „Къде си” - към приятеля му. То е от 4 сутринта. Емил е бил в непознат град, видял е, че в този час приятелят му го няма. Моята версия е, че тръгва той към къща, където е имал предварителна уговорка да спи в нея”, обясни братът.

Претърсват се дерета, пожарникари, полицаи – къде доброволно, къде по служба съдействат в издирването, заяви Мартин.

Мартин е категоричен, че брат му Емил никога няма да остави родителите им. „Последното звънене – следобед се чува с майка ни, казва: „Обичам те, мамо”. Последно се чухме на 13 януари. В момента нося дрехите, с които щях да го водя на ски”, каза братът на изчезналия млад мъж.

„Емил изгражда скейтпаркове в България. Той искаше да покаже, че това е спорт. Той мечтаеше да има национални състезания, изработи от дърво трофей за първото състезание”, разказа Мартин Боев.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хана х

Хана х

06.02.2023 | 13:41

Много време вече стана...дано се появи здравичък и живичък !! Нека да има щастлив завършек тази история !!

Отговори
2 0
Хана х

Хана х

06.02.2023 | 13:39

Дано го намерят жив и здрав,да се успокоят и родителите му...дано дано

Отговори
2 0
Цццц

Цццц

06.02.2023 | 13:38

Дано се намери жив и здрав,пази го Господи да му се радват мама и тати и брат му...нека всичко това има щастлив край....ще се молим за него

Отговори
2 0
Това момче,лошо предчувствие имам,дали ще се намери живо изобщо?!

Това момче,лошо предчувствие имам,дали ще се намери живо изобщо?!

06.02.2023 | 08:25

Дано греша,но доста дни в неизвестност минаха вече,а и е голям.Не е някое дете на 10-12г,затова..изгледите не са много добри.И в този студ и лед..Дано Господ е с него и греша в предчувствието!

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?