4232

Малкият Ицко от Пловдив се нуждае от нас! Нека да му помогнем!

В навечерието на най-светлите християнски празници, Доброволно формирование „Пловдив 112“ започва кампания за набиране на средства за лечение на детето на един от доброволците от формированието и отправя зов за помощ към всички хора с големи сърца.

Ицко е на седем и води своята ежедневна битка за нормален живот. Той е диагностициран с детски аутизъм, който е придобит след боледуване. Това му пречи да има нормално детство и да общува и говори като другите деца.

"Бащата на Ицко е един от доброволците, който винаги се е отзовавал и е помагал многократно на хора в нужда. Нека днес ние му помогнем!", призовават от формированието. 

Лекарите в България дават надежда, че Ицко може да се развива нормално и да общува с другите деца след вливания на стволови клетки и екзозоми.

След първото от четири вливания, Ицко се е повлиял положително, което дава надежда за ефективността на лечението. Семейството на Ицко е успяло да финансира първото вливане, но за останалите три се налага значителен финансов ресурс, с който то не разполага.

Необходими са 30 000 лв., които ще покрият сумата, необходима за завършването на цялостен курс на лечение.

"Благодарим на всички, готови да протегнат ръка в този труден за семейството на Ицко момент!", пишат от ДФ "Пловдив 112".

Дарителската сметка е на името на детето:

Христо Атанасов Иванов – BG46FINV91501317659326

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?