71

Мъж остана без шофьорска книжка и без работа заради грешен тест за наркотици

Сгрешен тест за наркотици остави мъж без шофьорска книжка и без работа. Проверка на пътя довела до положителна проба, но след шест месеца кръвният тест се оказва отрицателен.

Всичко започва на 23 август след пътен инцидент. Тогава полицаи взимат проби за алкохол и наркотици на шофьора Илия Илиев. За алкохол е отрицателна, но за наркотици се оказва положителна.

 „Изкараха ме с амфетамини“, обясни той пред Би Ти Ви. По думите му обаче той дори не знае какво са амфетамини и после е разбрал, че са наркотици.

Жена му Борка Илиева веднага отива на мястото на инцидента.

„Първото нещо, което ме впечатли, е, че полицейският екип от Ямбол нямаха ръкавици. Отвориха му комплекта за пробата, нагласиха го и му го дадоха да го обтрива в устата си. Включиха апарата, който трябваше да покаже дали има амфетамини, или не. Не изчакаха той да се изчисти, сложиха пробата и казаха амфетамини“, добави тя.

След това пробата отива във ВМА. Борка Илиева допълни, че са чакали близо шест месеца.

От лабораторията на ВМА казаха, че са изключително натоварени и че много се чака за проба. На 27 януари става ясно, че пробата на Илия е отрицателна. Но и до момента шофьорската книжка не му е върната.

Илия Илиев чака да си вземе книжката, за да започне работа. От МВР отговорили,  че не могат да коментират конкретния казус, а от прокуратурата казаха, че са справили всички процесуални стъпки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?