4232

Луксозни "зверове на пътя": Ето какви са новите коли на родните полицаи...

Със сигурност най-сериозен интерес предизвикват първите. Те са от модела на BMW - M340i xDrive

 

Преди броени дни, родните служители на реда се сдобиха с 86 чисто нови автомобила за професионалните си нужди. Колите са част от обществена поръчка за общо 462 моторни превозни средства, като от тях 35 са високоскоростни, 200 леки и 227 високопроходими.

Със сигурност най-сериозен интерес предизвикват първите, които освен изключително луксозни, се считат и за "звяр на пътя". Те са от модела на BMW - M340i xDrive, а описанието им е впечатляващо.

Според родната страница на марката, разполагат с чeтиpицилиндpoв бензинов двигaтeл c тypбoĸoмпpecop, ĸoйтo ocигypявa изĸлючитeлнo бъpзo ycĸopeниe и cтaбилнocт нa пътя, ocoбeнo пpи виcoĸи cĸopocти. Притежаваната мощност е от 374 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч. е за 4.6 секунди.

Автoмoбилитe ca oбopyдвaни и c нaй-нoвитe тexнoлoгии зa бeзoпacнocт и пoдпoмaгaнe нa шoфьopa, вĸлючитeлнo cиcтeми зa aвтoмaтичнo cпиpaнe и aдaптивeн ĸpyиз ĸoнтpoл. Както можем да предположим, са допълнително модифицирани с прибавени светлини и сирени и добре познатите ни стикери "Полиция" в синьо-жълто.

Другата новост в автопарка на МВР е Golf Mk8 в практичната комби версия. Те са с 2.0-литров бензинов двигател и мощност от 190 конски сили. Моделът е познат преди всичко със своята практичност и икономичност.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?