1939

Лясковец на протест заради загиналия 11-годишен велосипедист

Бдение и мирно шествие се състоя в Лясковец тази вечер в памет на загиналия 11-годишен велосипедист. Близки, приятели и жители на Лясковец се събраха пред мястото, където момчето, управлявало велосипед, беше блъснато от лек автомобил и загина на място вчера около 18:30 ч.

Участниците в бдението коментираха, че точно в този участък главната улица на града не е добре осветена, няма и надигнати пешеходни пътеки, които да спират автомобилите, преминаващи с висока скорост, пише BTA.

Общинският съвет в Лясковец е взел решение през април т.г. с новия бюджет да бъде финансирано изграждането на пет надигнати пешеходни пътеки със специално осветление, за да бъде ограничена скоростта на преминаващите автомобили, но все още решението не е реализирано, посочиха хората.

В този сумрак нито водачите, нито пешеходците, нито велосипедистите са застраховани от инцидент, посочиха хората. След като поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място, където загина детето, те потеглиха в мирно шествие към сградата на общината.  

По рано Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 31-годишния водач на автомобила. Той беше задържан за срок до 24 часа, постановена му е мярка парична гаранция от хиляда лв. предвид чистото му досие и факта, че пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Назначена е автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, разпитват се свидетели. Работата по изясняване на случая продължава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?