1553

Лозан Панов: Радев, не мачкай Конституцията с кубинки

Призовавам държавния ни глава да спре да разделя, с думи и с дела! Призовавам държавния глава да спре да мачка с кубинките си Основния ни закон! Призовавам държавния ни глава да връчи мандата, без ако и но!

Това се казва в призив на Лозан Панов, изпратено до БГНЕС. Агенцията публикува пълния текст на призива на Лозан Панов:

"Драги сънародници, през 2021г., ден преди времето да изтече, тръгнах да се боря да ставам държавен глава. В основата на този избор не бяха илюзиите, че ще спечеля, а да извикам отвисоко „фалшив герой“ и да ви предупредя.

Дълг на Темида беше да брани ценностите, зад които застанахме заедно, преди има няма 33 години. Но как да го стори, когато тя бе пленена, от първия ден. Възползвайки се от разградения двор, който Темида не успя да опази, в двора ни нахълтаха атовете, които днес се бият у нас.

Кражбите на елита ни и липсата на възмездие разградиха нашия двор, а днес сме на път да предадем и ключът от нашия дом. Не хранете илюзии, че, който и да спечели, той би мислил за нас. Законите на човешката природа повеляват, всеки да брани своя интерес. За жалост се очертава печелившият да е този, който ще върне часовника ни десетилетия назад.

Но, ние, драги сънародници, сме народ с хилядолетна история, преминал през много бури и силни течения, но оцелял. Ще се случи и този път, вярвам силно, но нека се обединим. Нека затворим вратата към мрака на миналото, в което, така или иначе все още с единия крак стоим. Да, политическият елит ни е продажен и никой не вярва в нищо в нашата родна страна. Но мъртвец е онзи, който е паднал духом, нека намерим заедно живот за духа!

Нека изправим рамене и възпитаме в родолюбие нашия окаян елит! Нека покажем на големите сили, които се бият в нашия двор, че Голямото не се измерва с територия, нито с власт, нито с пари! Нашата мяра за Голямо е достойнството на един малък, но велик народ!

Призовавам държавния ни глава да спре да разделя, с думи и с дела! Призовавам държавния глава да спре да мачка с кубинките си Основния ни закон! Призовавам държавния ни глава да връчи мандата, без ако и но! Защото на един държавник не му приляга да прави сплетни, с които да храни користта. На един държавен глава не му приляга и да бъде алчен за толкова власт.

Това, което на един държавен глава му приляга, когато край нас бушува война, е да влезе в своята изконна роля, изписана в Основния ни закон. На един държавен глава му приляга да сбира, а не да разделя, защото тъй учи Основният ни закон. Затова нека връчи по-скоро мандата и спре разпадът на държавността. Но, онова, което най му приляга, е да избере България, защото тя заслужава само това!", се казва в призива на Лозан Панов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Инакомислещ

Инакомислещ

27.05.2023 | 12:03

вмирисаният зелен чорап Радев е виновен за всичко! Оставка!Импийчмънт!

Отговори
2 1
Исп

Исп

27.05.2023 | 06:54

Ти със какво си повече от президента ве педерунгел долен

Отговори
6 5
Мънкидонец

Мънкидонец

27.05.2023 | 04:58

Добре казано !

Отговори
13 4
Станчо

Станчо

27.05.2023 | 04:42

И на кого да даде мандата Радев? Крадците пропуснаха първия мандат, на ред са олигофрените. Те са по-зле и от първите. Ще уволняват, ще съгласуват с посолството и накрая ще хвърлят държавата във война. Я стискай , Радев този мандат. И ги дай на прокурора тези смахнати хора. Пък дано той преди края на службата си с нещо се отличи.

Отговори
7 20
Западняк

Западняк

27.05.2023 | 00:04

Защо пък трябва да вярваме на тоя? С какво е той по-различен от другите сволочи, крадци и изменници? Обитателите на кочината си нямат понятие от степента на корупцията в управлението.

Отговори
10 19
Бобъра радев

Бобъра радев

26.05.2023 | 23:35

За всичко е виновен юмрука. Дубай си купи държавата. Ето сега пак прави неща за да няма правителство, за да може да управлява юмручето

Отговори
9 9

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”