1553

Локомотив блъсна влак за Пловдив, четирима пострадали

Две жени и машинист са пострадали при инцидента между пътнически влак и локомотив на Централна гара в София. Има още един ранен, но засега не е известно къде се е намирал. Инцидентът е станал при маневра на машините.

Още шестима са прегледани на място, но не се налага влизане в болница.

По първоначална информация пътническият влак за Пловдив е бил на първи коловоз, а по същото време локомотив с три вагона е правил маневра. Все още не е ясно как са се озовали в един коловоз.

Няма пострадали пътници от влака за Пловдив. Жена, която е почиствала вагоните на локомотива, е ранена при удара. Пострадала е и нейна колежка. Машинистът на локомотива е със счупена ръка, вероятно му е прилошало преди удара. Двама от ранените са приети в "Пирогов", един във ВМА и един в ИСУЛ.

Първо, нека да успокоим обществото, защото инцидентът е лек. Това заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който пристигна на Централна ЖП гара.

"Влак, който е композиран за Пловдив, изчаква в покой да му дойде времето за тръгване, зад него маневрена машина трябва да композира друг състав от вагони. Скоростта, с която машината спира в последния вагон, е била твърде ниска – от порядъка на 15 – 22 км/ч максимум", каза Гвоздейков.

Служебният транспортен министър съобщи, че до инцидента се стига, тъй като на машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина в покой на дистанция, безопасна от влака, който трябвало да замине за Пловдив

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?