Лекари дават 2 хил. лв. за бъбрек на колега

Пазарджишките лекари решиха да подкрепят с финансова помощ 46-годишния д-р Алекси Деянов, който се нуждае от трансплантация на бъбрек. Преди броени дни той бе избран за Лекар на годината. Церемонията по награждаването му се състоя по време на 47-я извънреден отчетно-изборен събор на БЛС. В своите мотиви за избора му от лекарския съюз посочват, че той показва висока професионална етика и висок професионализъм при трудни обстоятелства както за практиката си, така и в личен план.

На извънредно заседание Управителният съвет на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик единодушно гласува да бъдат отпуснати две хиляди лева за бъбречната трансплантация на д-р Деянов, съобщи председателят на пазарджишката организация д-р Васил Попов. По три пъти седмично нашият колега , който е общопрактикуващ лекар и работи в смолянския край, е на хемодиализа, но продължава да се грижи за около 700 човека от няколко села и махали в труднодостъпен район, поясни д-р Попов. Пациентите му са възрастни и бедни хора, като някои от тях дори не са здравноосигурени, но няма случай на върнат пациент. Освен че ще подпомогнат д-р Деянов с 2 хил. лв., от регионалната лекарска колегия призовават всеки, който може, също да се включи в дарителската кампания за него. Благодарните пациенти на д-р Алекси Деянов са събрали 16 хил. долара дарение. То е предназначено за операция в чужбина, тъй като подходящ донор в България до момента няма. За това са нужни общо 33 хил. долара.

Управителният съвет на Регионалната колегия на БЛС в Пазарджик апелира всички пазарджиклии да помогнат според възможностите си, за да се събере остатъкът от сумата, нужна за операцията на д-р Деянов. За тази цел може да се ползва неговата лична банкова сметка:

Банка ДСК Клон Смолян, BIC STSABGSF

номер на сметка в лева  -  BG 31STSA93000013266125

номер на сметка във валута - BG67STSA93000013266156

Алекси Захариев Деянов  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?