2374

"Лъжеш ли?": Коя партия оглави класацията за неверни данни в платформата

Едва ли ще се изненадате ако някой ви каже, че нашите политици са изричали неверни данни по време на предизборната си кампания. Как се доказват неверни твърдения? Кой води класацията? Как се доказва, че дадено твърдение е невярно? Кой е разполагал с най-много телевизионно време в национален ефир? Има една прекрасна платформа и екип от млади хора, които дават отговор точно на тези въпроси, а колегите актуално от Actualno.com разкриват кой стои зад платформата "Лъжеш ли?".

Проектът "Лъжеш ли?" е иницииран от приятели от Немската гимназия в София и покрай тях се присъединяват още хора от Берлин.

"Ние сме обикновени студенти, вече работещи хора. Включих се, защото имах приятели, които бяха част от "Лъжеш ли" и много харесах проекта", споделя Константин Ангелов. 

Партия "Възраждане" е на първо място по неверни твърдения с 28 неверни твърдения, на второ място е ГЕРБ-СДС с 27 и на трето - БСП.

По думите му той и колегите му се опитват да представят на хората резултатите от проучванията им, но се стараят да не подтикват никой към нищо. "Всеки трябва да направи своя избор за кого да гласува, но определено трябва да бъде информиран", категоричен е Константин.

"Целта ни е българските граждани да са максимално ориентирани преди да направят своя избор... Събираме всички изяви на политиците и ги разпределяме между нас, проверяваме изказванията и намираме източници и трябва да имаме доказателство, че дадено твърдение е невярно", споделя още той.

Партията с най-много ефирно време е отново "Възраждане" с над 200 минути, като лидрът Костадин Костадинов разполага с най-много време - 150 минути.

Като причина за ниската избирателна активност Константин посочи, че масово българските избиратели "имат един цинизъм" относно цялостната политическа обстановка и те просто не проявяват интерес. "Нямат вяра в политиците и не виждат смисъл да дадат подкрепа за когото и да е. На доста от тях им липсва критично мислене.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
ПП/ДБ-те само това правят-лъжат като луди,хранят се от лъжата и кражба

ПП/ДБ-те само това правят-лъжат като луди,хранят се от лъжата и кражба

11.04.2023 | 13:09

И кражбата като Годзила с радиоактивност.Лъжата ги захранва,прави могъщи и подхранва измисленото им фалшиво его и самовлюбеност.Тия са толкова фалшиви,че чак не могат да прозрят собствената си глупост,алчност и нахалитет до престъпност!!!Толкова зли и долни качества,събрани и концентрирани в”добрите сили”!Що за виц:”добрите сили”-Дяволът нарекъл така себе си?!

Отговори
2 0
Deutsch

Deutsch

10.04.2023 | 23:06

То е достатъчно да им прочетеш уставите и да ги сравниш с приказките и действията им, за да разбереш, че лъжат. Но твърдият електорат не чете. Те са по-зле от "Деца на Йехова". За тяхна информация всичко го има в Интернет и партиите са задължени да го публикуват. За ПП да не говоря, че пък те си измиват ръцете, че са движение и даже устав и цели не са дефинирали.

Отговори
5 2
Аха

Аха

10.04.2023 | 22:15

Поредните пикляци 'факт-чекъри', който извъртат нещата както е удобно на работодателите им.

Отговори
7 2
Да бе да

Да бе да

10.04.2023 | 22:17

Иска ти се.

Отговори
3 2
А коя не лъже?

А коя не лъже?

10.04.2023 | 21:43

Няма нужда от платформи и изследвания.Ние си знаем,че всички са маскари и лъжци!

Отговори
6 1
Ха ха ха ха

Ха ха ха ха

10.04.2023 | 21:13

Нищо неочаквано и изненадващо няма в класирането.

Отговори
6 5
анонимен

анонимен

10.04.2023 | 20:57

Кои сте вие? Спрете се вече. Ясно е, че "доброте сили" загубиха. Колкото и да ги обслужвате, Българите сме умни и няма да ги допуснем повече да решават съдбата на народа ни.

Отговори
10 2
Истината

Истината

10.04.2023 | 21:05

не крещи. Тя винаги идва по-късно, щото не може да се мисли.

Отговори
4 0
Фактите

Фактите

10.04.2023 | 21:07

Фактите са това. Всичко може да се провери, но колегата е прав - не се мисли. И не се чете.

Отговори
7 0
Я, само един

Я, само един

10.04.2023 | 21:34

Къде са другите? Нещо не коментират.

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?