49

Лъжат системата: Хитреци взимат шофьорския изпит "по втория начин"

Кандидатите за водачи на МПС, които са си платили за шофьорска книжка извън правилата, се обличали със специална риза, оборудвана с технически средства, така че верните отговори да бъдат диктувани на изпитвания.

Това разкрива главен инспектор Радослав Узунов, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР, цитиран от БТА.

Корупционна схема при провеждане на изпити за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства е разкрита при съвместна операция в Кърджали.

Преди самия изпит всички явяващи преминавали през детекторна рамка, която индикира за наличие на непозволени предмети. Въпреки това кандидатите са допускани.

Припомняме, че в рамките на проведената операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Кърджали и сектор „Борба с организирана престъпност“ в Хасково, по Закона за МВР днес са задържани двама за срок от 24 часа. Единият от тях е служител на отдел „Автомобилна администрация“ в Кърджали. Другият е автоинструктор, който се явявал посредник.

Снети са обяснения от осем свидетели.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Как да не си спомним Стефан Данаилов, когато

Как да не си спомним Стефан Данаилов, когато

21.02.2023 | 18:00

Играеше авто инструктор

Отговори
5 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?