Кюретажът струва 60 лв., медицинските са безплатни

- Д-р Митев, кога беше проведена акцията на полицията?

- В понеделник сутринта. Дойдоха хора от Икономическа полиция и казаха, че имат сигнали за незаконна дейност, извършвана от наш лекар.

- Какъв е вашият коментар?

- Много съм изненадан. Никога не съм получавал сигнали за подобни неща специално за д-р Стоянов. Перфектен е в работата си.

- Подобрява ли се здравословното му състояние?

- Не мога да кажа, че е добре. Той има доста заболявания, едно от тях е диабетът. Той е инсулинозависим, освен това е хипертоник. Изкарал е относително спокойно миналата нощ, но не мога да кажа, че ще бъде изписан скоро. Надявам се, че ще се оправи.

- Има ли полицията свидетели, че д-р Стоянов е извършвал криминални аборти?

- Предполагам, че има, иначе едва ли щяха да правят проверки и брифинги за вината му.

- Колко струва един аборт, направен легално в държавна болница?

- Абортите са два вида ­ по желание и по медицинско предписание. Тези, които са наложителни от медицинска гледна точка, са безплатни, останалите струват 60 лв.

- Ще направите ли своя проверка по случая?

- Вече назначих нов временно изпълняващ длъжността завеждащ АГ отделението. Разпоредих извършването на вътрешна проверка за изписването на консумативи в отделението. Освен това, след като абортите са извършвани в болницата, те не са криминални. За криминални се считат такива, които са направени в домашна обстановка. Престъпление обаче е заплащането на ръка за тази манипулация и липсата на отчетна документация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
знаещ

знаещ

21.10.2009 | 12:50

Никакво престъпление не е това,а административно нарушение на вътрешния ред в болницата!Така че,Икономическа полиция и Прокуратурата пак се ос...раха.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?