3906

Край на зимата: Eто къде у нас ще бъде по-топло от Алжир и Тунис. Говори проф. Рачев

По думите му ще се радваме на много, много топло време – благодарение на това, че едно ниско атмосферно налягане е заключено в Централна Европа

 

„В почивните дни ни очаква хубаво и прекрасно време. По-чувствителните дами ще усетят южен поток силен вятър. Очаква ни много топло време. След няколко дни си отива климатичната зима. След по-малко от месец си отива астрономическата зима. А метеорологичната зима отдавна я няма. Общо взето със зимата приключихме - може да има скреж март и април, но пролетта идва“, това коментира климатолът Георги Рачев.

„Много, много топло време – благодарение на това, че едно ниско атмосферно налягане е заключено в Централна Европа. То формира циклони, които обаче ще минат малко южно от България и няма да донесат валежи. Чак около 29 февруари – 1 март може да очакваме валежи у нас“, посочи той пред bTV.

„В Югоизточна България може да е по-топло, отколкото в Алжир, Тунис и Либия – или поне толкова топло. Очакват ни температури от 20 градуса, които е възможно да бъдат и прехвърлени.

„Бурният, динамичен март месец може да предложи много топло време, може да предложи и сняг. Но общо взето със зимата приключихме“, допълни още той.

„От следващия петък ще ни очакват отново малко по-високи температури. Началото на март ще бъде по-сухо от обичайното, но и през февруари са достигнати 25% от нормата на валежите за месеца“, уточни климатологът.

Той очаква този февруари в България да бъде най-топлият, откакто се водят наблюдения.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

23.02.2024 | 18:14

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим.+.--- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?