71

Красиви имена празнуват днес, почитаме свети мъченици

Днес православната църква почита Св. мчци Кодрат и Галина.
 
Свети мъченик Кодрат бил роден в пустинята от майка на име Руфина –бежанка християнка от Коринт.
 
По чудодеен начин, младенецът живеел в пустинята, пазен от Бога, и воден  от Светия Дух. Вече юношa бил намерен от вярващи хора, които го завели в града, където лекувал болести с дадената му свише благодат.
 
По заповед на нечестивия римски император Декий в Коринт били започнати гонения на християни и в Коринт. Бил заловен и Свети Кодрат.
 
Мъчели го жестоко но той оставал непоколебим в своята вяра. Накрая Свети Кодрат и други ревностни християни били обезглавени извън града в десетия ден на месец март.
 
На мястото, където били убити светите мъченици, потекъл извор, за да напомня на Коринт за страданието им.
 
На мъки в името на Христа се решавали и свети жени, подражавайки на свети Кодрат – една от тях била света Галина.
 
Света мъченица Галина пострадала при управлението на император Деций Траян в Коринт и била последователка на Св. мъч. Кодрат. Областният управител на областта предприел гонения на християните, при което пострадали много мъже и жени, верни на Христовата вяра.
 
На този ден шестимата мъченици - Кодрат, Киприан, Дионисий, Анект, Павел и Крискент били измъчвани и по различен начин погубени заедно с още заловени християни.
 
Днес имен ден празнуват: Галина, Галя, Галин, Галена, Гален, Галка, Галуна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Николай Ралчев,Тутракан

Николай Ралчев,Тутракан

10.03.2023 | 08:35

Николай Петков Ралчев се казвам(секс тигърът на Тутракан) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5 до старият пазар.Аз съм наж49 години и съм обратен,гей и харесвам мъже.Бикога бе сън спал с жена,а само мъже ме чукат,от както бях на 14 години.Търся си агресиврн гей,който да ме шиба много и яко.Аз ще съм негова жена,защото съм пасивен джендър.Много си падам по полицаи,но да са плешиви и надареби и красиви.Готов съм да спонсорирам моят приятел.

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?