2374

КПКОНПИ: Кмет е сключил договор със синовете си

ПКОНПИ установи конфликт на интереси за кмета на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб (мандати 2015-2019 г. и 2019–2023 г.).  

Производството срещу него е започнало по сигнал на изпълнителната власт. В сигнала се съдържат твърдения, че кметът е разходвал бюджетни средства по сключени договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб. Отделно от това се твърди, че са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира и синът на кмета.

В хода на производството на КПКОНПИ е установено, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 бр. преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“.

От 2016 г. до настоящия момент член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета. Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43170 лв. Отделно от това, Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода м.08.2018 г. – м.08.2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

На кмета е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв. В полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието. Общата им стойност е 88 864, 91 лв. При влизане на решението на Комисията в сила, Реджеб следва да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Защооо?

Защооо?

26.11.2021 | 15:36

С информациите, че кмет бивш и настоящ са откраднали стотици милиони от Пловдив, защо не се разследва! Защо им се прекратяват обвинения на конвеир! Защо, ги избирате за кметове та даже и за депутати! Защо мълчите, когато от едни посредствени хора, станаха най-големите богаташи на Пловдив! До кога ще търпите да Ви управлява шайка разбойници! И сега да питам, защо Индра взе парите и избяга и ние от нашите данъци ще им плащаме за кражбата от над 20мил.лв!

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?