Котараците около Борисов пернишки

Тяхна фирма с приз за строителство

Двамата известни пернишки бизнесмени Иван Алексиев и Богомил Гьорев вероятно са част от кръга на Котараците. Това съобщи агенция „Всеки ден". Според информацията Алексиев и Гьорев се занимават с мащабно строителство в столицата и по морето. По неофициална информация двамата притежават и богат автопарк, включващ Ферари и Мазерати.

Проверка във фирмените регистри показва, че Алексиев и Гьорев заедно с Росен Русимов са съсобственици в седем фирми - всички до една започващи с „Ибера" - „Ибера Инвест", „Ибера Строй", „Ибера Консулт", „Ибера Девелъпмънт",  „Ибера Пропъртис", „Ибера Проект" и „Ибера Секюрити". Последната се занимава с охрана на обекти, мероприятия и лица, и на техни права и законни интереси от противоправни посегателства.

Всеки един си има и по една фирма, носеща името им. ЕТ „Богомил Гьорев" се занимава с питейни заведения, а ЕТ „Иван Алексиев" развива търговия на дребно с разнообразни стоки. И двете фирми са регистрирани на един и същ адрес - в пернишкия квартал Драгановец. Допреди 4-5 години двамата бизнесмени са държали дискотека „Дупката" в Перник, но после я дали под наем на друго лице. Все още тяхно е заведението „Гъбата" в центъра на миньорския град, то обаче работи само през лятото, информира сайтът zapernik.bg. Из града се мълви, че един от двамата - най-вероятно Иван, се е оженил в кметския кабинет на Бойко Борисов. Сигурно е обаче, че мащабните им строителни проекти включват изграждането на софийското метро и езерото Ариана. В това обаче нямало нищо нередно.

Имаме договор като подизпълнител на „Трейс Груп Холдинг" на Цариградско шосе. Това призна пред „Всеки ден" Юри Соколов, изпълнителен директор на „Ибера Инвест". Самият обект е много сложен, има много подизпълнители и тази фирма е само една от тях. Нямаме абсолютно никакви отношения с общината. „Трейс груп" набираха оферти, ние им предложихме нашата, одобриха я и работим като техни подизпълнители съвсем нормално и коректно, категоричен е Юри Соколов. Той посочи още, че „Ибера Инвест" са участвали и в строителни работи езерото Ариана. Мисля, че имахме един-два договора, но това бяха дребни по обем неща, разказа изпълнителният директор. През последните месец-два пак участвали в две обществени поръчки в столицата. Обаче не ги спечелили, дори напротив - класирали ги на задно място. Ставало въпрос за изграждане на две детски градини - в Панчарево и Студентски град, посочи още Соколов.

Преди дни по случай професионалния празник на строителя „Ибера Инвест" АД грабна наградата  „Златна либела" за най-добра строителна практика. Отличието им бе връчено от областния управител на Перник Иво Петров.

Тайнственият „кръг на Котараците" изплува след разкритията на експремиера Сергей Станишев. След час и половина разпит в прокуратурата за изтеклия секретен доклад на ДАНС соцлидерът се разприказва. Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС господин Йовчев за приятелския кръг „Котараците", за който половин София знае, свързан със строителство за паркинги на метро, както и с езерото Ариана, предложи Сергей Станишев на събралите се да го слушат журналисти.

Малко по-късно при откриване на нова детска градина в село Световрачане премиера Бойко Борисов си спомни, че познава общо седем мъже и жени с прякори Котето и Котарака, но отрече да са кръг, тъй като ако е имало такъв, в ДАНС е щяло да има информация за него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
23ванов

23ванов

21.10.2011 | 10:25

С две ръце се подписвам под написаното от Мишо. По-некомпетентно, крадливо, съставено от случайни хора и сбъркано ГЕРБ правителство нашата история не познава. Тези са гробарите на българския народ и държава!

Отговори
0 0
Мишо

Мишо

30.10.2009 | 07:27

Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази чешкият художник Давид Черни ! … КЕНЕФ , в края на двора- с една дупка в следата, типично по български ,типично по селски… Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ...

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?