4020

Костадин Ангелов: Здравният министър лъже

Лъжа са думите на министъра на здравеопазването Христо Хинков, че освобождаването на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е „консултирано“ с мен. Това написа във фейсбук д-р Костадин Ангелов, председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

По-рано днес на брифинг министърът на здравеопазването Христо Хинков защити решението си за освобождаването на директора на „Пирогов“. Той подчерта, че е консултирал действията си не само с премиера, но и с председателя на парламентарната здравна комисия. 

Вчера стана ясно, че директорът на „Пирогов“  д-р Валентин Димитров е освободен от поста. Преди дни министърът на здравеопазването каза, че одит, извършен в болницата в периода юни 2022 – юли 2023 г., показва финансови нарушения в лечебното заведение, както и че болницата е в лошо финансово състояние.   

От Софийска градска прокуратура потвърдиха, че е образувана проверка по сигнал на Министерство на здравеопазването във връзка с одитния доклад на болницата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
питане

питане

07.12.2023 | 10:18

тоя бо.клук не трябва ли да е в пандиза?!

Отговори
1 1
Председателят на Комисията по здравеопазването е прав

Председателят на Комисията по здравеопазването е прав

06.12.2023 | 21:37

Министърът лъже

Отговори
4 2
Помним

Помним

06.12.2023 | 22:46

Как Боко шарлатанина демонстрираше как се прави полева болница без персонал, как уж в хладилни камиони се съхранявали трупове на умрели от Ковид,... Когато ОПГ ГРОБ краде и лъже всичко е законно. Докато тези мафиоти не станат клиенти на бай Ставри, терторията ще е неспокойна. Вместо да дават обяснения пред съда, те лъжат народа от трибуната на НС!

Отговори
3 1
Айде бе, а ти ни разката фамилиите по време на "пандемията"

Айде бе, а ти ни разката фамилиите по време на "пандемията"

06.12.2023 | 21:04

Присмял се хърбел на щърбел

Отговори
7 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?