49

Корнелия Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното. На първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

 "Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме", заяви след обявяването на новината министър Нинова. Тя нареди проверки на Комисията за защита на потребителите. Те потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона.

„С това изпреварващо влизането в сила на закона действие търговците показват, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за намаляване на цените“ отбеляза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората", заяви още вицепремиерът Нинова.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Сем

Сем

04.07.2022 | 12:17

Това нагло,подло и алчно женище-пак излъга!!!! Само и само отново да е на върха,дни наред опява,,че благодарение на нея,ДДС на хляба е свалено-ура,ще ядем по-евтин хляб!!!!Да,ама не-обявява се новата цена от производителите-ще надмине и 3 лв. Но ,,другарката'' вече е на върха!!!!

Отговори
2 1
Гочо

Гочо

02.07.2022 | 15:24

На изборите ще гласувам за БСП, за да не правите коалиции със соросояди!

Отговори
0 3
пенсионер

пенсионер

02.07.2022 | 13:01

Свалете цената и на салама.

Отговори
4 0
Драган

Драган

02.07.2022 | 12:02

Тая продължава да мисли че всички са като нейните избератели.Вие вдигнахте с 50 процента цената сега свалили с 20. Вън от власта и съд до дупка за цялата ОПГ.

Отговори
6 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?